Είκοσι δύο καταξιωμένοι δημοσιογράφοι ένωσαν τις δυνάμεις τους και δημιούργησαν το βιβλίο με τίτλο "Μια φορά στη ζωή μας" . Μέσα από αυτό καταθέτουν ανέκδοτες ιστορίες και σπάνιες διηγήσεις από εμπειρίες που είχαν μέσα από την μακροχρόνια καριέρα αλλά και τη ζωή τους. Στόχος του βιβλίου είναι να στηρίξει το έργο του συλλόγου Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο Ελπίδα και να στείλει μήνυμα συμπαράστασης στα παιδιά και στους γονείς τους.

«Θα ήθελα όμως να σταθώ στις αφηγήσεις που με άγγιξαν βαθιά στην καρδιά μου, στις προσωπικές μαρτυρίες από αγώνες τελείως διαφορετικούς, από μάχες ενάντια στον ίδιο τον καρκίνο, που μου έφεραν δάκρυα στα μάτια και αισθάνομαι συγκινημένη από τη γενναιότητα των συντακτών που θέλησαν να μοιραστούν την εμπειρία τους αυτή μαζί μας αλλά και από τη μεγάλη στήριξη την οποία βρήκαν από συναδέλφους τους. Όλοι σαν μια γροθιά έφτιαξαν το βιβλίο αυτό που περιλαμβάνει και ένα κομμάτι της δύναμης της ψυχής τους, τις ιστορίες παιδιών που δεν είναι πλέον κοντά μας… θα μείνουν όμως πάντα χαραγμένες στις σκέψεις μας και στην καρδιά μας» σημείωσε η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη,

Στην παρουσίαση του βιβλίου που έγινε σε κεντρικό ξενοδο��είο της Αθήνας, το παρόν έδωσε ο υπουργός Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος.

«Είναι πολύ δύσκολη υπόθεση το αθλητικό ρεπορτάζ. Μέσα λοιπόν μέσα σε αυτά, η ευρυχωρία της καρδιάς τους είναι τέτοια που έχει πολλές φωτεινές γωνιές για την ανθρώπινη ματιά, για την έγνοια για τον άνθρωπο, για τη φροντίδα για το παιδί» υπογράμμισε.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης δημοσιογράφοι του γραπτού και ηλεκτρονικού τύπου....εκπρόσωποι του αθλητισμού, αλλά και προσωπικότητες από την καλλιτεχνική ζωή, έδωσαν το παρών στην παρουσίαση του βιβλίου.

Πρωτεργάτης της προσπάθειας ήταν ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος αλλά την προσπάθεια αγκάλισαν αμέσως όλοι οι δημοσιογράφοι τους οποίους κάλεσε κοντά του.

Στο βιβλίο που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Mvp Publication ... αναδεικνύονται οι αναμνήσεις, αλλά και τα πρόσφατα βιώματα κορυφαίων αθλητικογράφων που έγραψαν ειδικά για να βοηθήσουν τα παιδιά του συλλόγου ελπίδα τα οποία δίνουν καθημερινή μάχη στο πρώτο ογκολογικό νοσοκομείο παίδων Μαριάννα Βαρδή Βαρδινογιάννη.