Την ώρα που στις υπόλοιπες σχολές του Πανεπιστημίου φοιτητές και καθηγητές κάνουν τα αδύνατα δυνατά προκειμένου να αναπληρωθούν τα χαμένα μαθήματα, είκοσι φοιτητές της εξωκοινοβουλευτικής Αριστερής κρατούν Κλειστή Σχολή Αθηνών, τινάζοντας με αυτόν τον τρόπο το εξάμηνο στον αέρα.

Συγκεκριμένα, την Τρίτη πολλοί φοιτητές της Φιλοσοφικής Σχολής αποφάσισαν να μεταβούν στην Πανεπιστημιούπολη με την ελπίδα πως η σχολή επιτέλους θα λειτουργεί, ωστόσο μάταια αφού οι έξι πόρτες του κτιρίου της Φιλοσοφικής ήταν κλειδωμένες. Μόνο σε μία πλαϊνή είσοδο υπήρχαν ελάχιστοι φοιτητές που δήλωναν «καταλ��ψίες». Θέλουν να συμπαρασταθούν στην απεργιακή επιτροπή των διοικητικών υπαλλήλων του ΕΚΠΑ, που είναι απομονωμένη καθώς οι περισσότεροι υπάλληλοι έχουν σταματήσει τις απεργίες.

Και ενώ η κατάσταση στη Φιλοσοφική είναι τεταμένη, από την πλευρά της η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών έχει προγραμματίσει συνεδρίαση για την Παρασκευή ώστε να εξετάσει τους τρόπους αναπλήρωσης των μαθημάτων τα οποία χάθηκαν λόγω του τρίμηνου «λουκέτου» του ΕΚΠΑ. Το ΕΚΠΑ πάντως θα μετατραπεί σε εξεταστικό κέντρο.

Για παράδειγμα στη Νομική Σχολή εξετάζεται να γίνουν οι διπλές εξετάσεις (των περιόδων Σεπτεμβρίου και Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου) αμέσως μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων. Κατόπιν, θα αρχίσει το εαρινό εξάμηνο κανονικά και θα γίνει συνδιδασκαλία κατά τη διάρκεια του εαρινού εξαμήνου, τουλάχιστον ορισμένων βασικών μαθημάτων του χειμερινού εξαμήνου όλων των ετών. Αμέσως μετά, θα ακολουθήσει εκ νέου διπλή εξεταστική τον Ιούνιο!