Στο πλαίσιο αφιερώματος γαλλογερμανικού τηλεοπτικού καναλιού για την Ελλάδα, γυρίστηκε ένα ντοκιμαντέρ για τους νέους Έλληνες που αποφάσισαν να αφήσουν πίσω τους την ζωή στην πόλη και μετακόμισαν στην Ικαρία.

Το ντοκιμαντέρ προβλήθηκε σε 6 χώρες, πήρε 6 βραβεία σε φεστιβάλ του εξωτερικού και τώρα προβάλλεται και στην Αθήνα.

Σε αυτό βλέπουμε τον 35χρονο Θοδωρή που ζούσε στην Αθήνα και εξαιτίας της οικονομικής κρίσης αλλά κυρίως της κρίσης αξιών αποφάσισε πριν 2 χρόνια να μετακομίσει στην Ικαρία.
«Απλά κουβαλάμε τις συνήθειες με τις οποίες έχουμε μεγαλώσει και εκεί είναι οι δυσκολίες, πώς να πετά��εις από μέσα σου τις ανέσεις...τις πολυτέλειες. Τώρα που καλλιεργώ νοιώθω ότι σιγά σιγά, ό,τι και αν συμβεί δεν θα πάθω κάτι, θα τα βγάλω πέρα , δεν έχω να φοβάμαι κάτι.» λέει.

Το τί αντίκρισε όταν πρωτοπήγε αλλά και το πώς συνέχισε να ζει στην μικρή και ιδιαίτερη κοινωνία της Ικαρίας, είναι το κεντρικό θέμα του ντοκιμαντέρ Little Land του σκηνοθέτη Νίκου Νταγιαντά που έχει πάρει πολλά βραβεία στο εξωτερικό.

«Η ταινία έχει παιχτεί σε Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία, Βέλγιο, Δανία και Αυστρία στην τηλεόραση, έχει πάρει 6 βραβεία σε διεθνή φεστιβάλ, την έχει δει ήδη πολύς κόσμος και ελπίζουμε να την δει ακόμη περισσότερος τώρα που βγαίνει και στην Αθήνα. Ο κεντρικός χαρακτήρας είναι ένας από τους χιλιάδες νέους που πηγαίνουν στην επαρχί�� για να στήσουν την ζωή τους από την αρχή με καλύτερους όρους.» σημειώνει ο σκηνοθέτης.

Στην Ικαρία, όπως και σε άλλα μέρη μακριά από την Αθήνα, έχουν μετακομίσει πολλοί νέοι αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο.

Πρόκειται λοιπόν για ένα ντοκιμαντέρ για τους νέους της γενιάς που έχει πληγεί από την κρίση και που βρήκαν τον προσωπικό τους παράδεισο στην Ικαρία. Μαζεύοντας ελιές, καλλιεργώντας, φτιάχνοντας μαρμελάδες ή κάνοντας ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε.