Μια “βόμβα” στη συμβολή των οδών Μουσών και Πευκών σήμανε συναγερμό στην αντιτρομοκρατική. Η βόμβα στάλθηκε σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας σκορπίζοντας πανικό.. Το ομοίωμα ήταν τοποθετημένο μάλιστα σε κουτί με γλυκά.

Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο κάλεσαν αμέσως το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.

Η περιοχή αποκλείστηκε και οι ένοικοι των διαμερισμάτων κοντά στο σημείο που είχε εντοπιστεί το ύποπτο πακέτο ενημερώθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους για προληπτικούς λόγους.

Τελικά ο συναγερμός έληξε και λίγο αργότερα οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 39χρονο δράστη στο Παγκράτι, στην οδό Φρύνης και του πέρασαν χει��οπέδες.

Έκπληκτοι οι αστυνομικοί που είχαν πάει επί της ουσίας να ελέγξουν το πρακτορείο κούριερ απ' όπου είχαν σταλεί τα δέματα διαπίστωσαν ότι ο ιδιοκτήτης ήταν και ο “βομβιστής”.

Μάλιστα ο δράστης είχε βάλει και αγγελία στην οποία ζητούσε υπαλλήλους. Οι συγκεκριμένοι τόνιζε ότι θα πρέπει να προσέρχονται ... με κοστούμι.

Ο ένας από τους κούριερ πήγε σε γνωστό ξενοδοχείο στην οδό Συγγρού, αλλά διαπίστωσε ότι ο παραλήπτης ήταν άγνωστος και πήρε άπραγος τον δρόμο της επιστροφής. Όταν έφτασε μάλιστα πίσω στα γραφεία τα είδε ζωσμένα από αστυνομικούς...

Σήμερα ήταν η πρώτη ημέρα λειτουργίας της “επιχείρησης” που ... όπως φάνηκε δεν είχε και πολύ μέλλον.

Πάντως όπως διαπιστώθηκε ο δράστης ετοίμαζε να στείλει περίπου 50 δέματα - “βόμβες” τα περισσότερα σε τράπεζες και δημόσιες υπηρεσίες.

Από τα δέματα αυτά έχουν εντοπιστεί τα 35, όλα με ομοιώματα βομβών, ωστόσο ο συναγερμός δεν έχει λήξει καθώς υπάρχει φόβος σε κάποιο από τα δέματα να υπάρχει πραγματικός μηχανισμός.