Για τη νέα του ζωή με τη μητέρα του Αλέξη Γρηγορόπουλου, πέντε χρόνια μετά την δολοφονία του γιου της που σόκαρε το πανελλήνιο, μίλησε ο Ανδρέας Κωνσταντίνου τον οποίο γνωρίσαμε ως εκπρόσωπο της οικογένειας.


Σήμερα, εκείνος και η σύντροφός του Τζίνα Τσαλικιάν αντιμετωπίζουν το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία και ελπίδα έχοντας πλέον στην ζωή τους τον καρπό του έρωτά τους, τον 9 μηνών γιο τους.

«Μπορεί να ακούγεται οξύμωρο, αλλά ο πόνος και η ελπίδα μπορούν να συνυπάρχουν. Ο πόνος, όσο αφόρητος κι αν είναι, δεν πρέπει και δεν μπορεί να αναιρεί την ελπίδα» τονίζει ο κ. Κωνσταντίνου σε συνέντευξή του, o οποίος μάλιστα είναι και θείος της ηθοποιού, Τόνιας Σωτηροπούλου.

Grigoropoulos2_H_633_451.jpg
Αυτός είναι και ο λόγος που αποφάσισαν με τη σύντροφό του, Τζίνα Τσαλικιάν, να φέρουν στον κόσμο ένα παιδί. «Υπό άλλες συνθήκες, δεν θα είχα διανοηθεί να κάνω παιδί σε αυτή την ηλικία. Αν ζούσε ο Αλέξανδρος, δεν θα προχωρούσαμε σε κάτι τέτοιο. Αλλά ήξερα ότι αυτό θα έκανε ευτυχισμένη την Τζίνα. Και είχα δίκιο» παραδέχεται.

Όπως εξομολογήθηκε, ο κ. Κωνστατνίνου η Τζίνα Τσαλικιάν ακόμη δεν μπορεί να ταξιδέψει εκτός Ελλάδας, αφού, όταν επιχείρησε να το κάνει, αισθάνθηκε ότι εγκατέλειψε τον Αλέξανδρο. Όμως, μετά τον ερχομό του μωρού τους, το πρόσωπό της χαμογέλασε και πάλι.

Grigoropoulos3.jpg


«Η Τζίνα μετά τη γέννηση του μωρού είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση απ’ ό,τι βρισκόταν πριν, γιατί, όπως αντιλαμβάνεστε, υπάρχει μια ελπίδα που είναι πλέον και χειροπιαστή. Είναι μια ελπίδα που είναι μέσα στο σπίτι μας και σίγουρα την έχει βοηθήσει πάρα πολύ. Είναι μεγάλο πράγμα να υπάρχει μια ελπίδα στη ζωή» αποκάλυψε και πρόσθεσε:
«Ευχόμαστε και προσευχόμαστε ο Θεός να είναι γενναιόδωρος με αυτό το παιδί. Να του χαρίσει υγεία και μακροημέρευση. Να το προικίσει πλουσιοπάροχα με αγάπη, ευαισθησία, φιλότιμο και καλοσύνη, χαρίσματα και αρετές που είχε ο Αλέξανδρος...».


‘Όσο για το όνομα του μικρού; Ο μικρούλης δεν θα ονομαστεί Αλέξανδρος, αλλά Ιάκωβος. Όπως λεγόταν ο παππούς Τσαλικιάν. «Μας ρωτούν αν θα του δώσουμε το όνομα του Αλέξανδρου και λέμε “όχι”. Ο Αλέξανδρος ήταν ένας και μοναδικός. Δεν υποκαθίσταται ούτε αντικαθίσταται στη μνήμη μας με οτιδήποτε άλλο. Εκτός από αυτό, δεν θέλουμε να υπάρχουν συνειρμοί αύριο που θα είναι έφηβος, θα είναι νεαρός, στο σχολείο. Δεν θα θέλαμε να έχει ετικέτα»