Στην Ελλάδα βρίσκεται από το καλοκαίρι μαζί με την οικογένειά της η μικρή Έλενα Γκεβάρα, κόρη του Ερνέστο Γκεβάρα - του μικρότερου γιου του θρυλικού επαναστάτη Τσε - και της Ελληνίδας μητέρας της Μαρίας Έλενας.

Η Μαρία Έλενα πριν από λίγες ημέρες έκανε στην κορούλα της ένα υπέροχο δώρο. Έφερε στον κόσμο την αδελφή της!

Η οικογένεια Γκεβάρα ήρθε το καλοκαίρι στην Ελλάδα προκειμένου να επισκεφθεί τη γιαγιά και το μεγαλύτερο κατά δύο χρόνια αδελφό της Μαρίας Έλενας.

Όμως, οι επιπλοκές που παρουσιάστηκαν στη δεύτερη εγκυμοσύνη της την ανάγκασαν να παρατείνει την παραμονή της εδώ και να κρατήσει και κοντά της τη μικρή Έλενα.

assets_LARGE_t_420_54285797_type12713.jpg

Ο Τσε Γκεβάρα και η σύζυγός του με τα παιδιά τους Ερνέστο, Καμίλο, Αλεΐδα και ΣέλιαΗ 10χρονη εγγονή του Τσε Γκεβάρα εδώ και λίγους μήνες παρακολουθεί μαθήματα στην Ε' Δημοτικού, σε γνωστό ελληνικό εκπαιδευτήριο στην Αθήνα όπου πήγαινε και η μητέρα της και μάλιστα μιλάει άπταιστα ελληνικά!

Όλο αυτό το διάστημα που βρίσκονται στην Ελλάδα ο πατέρας , Ερνέστο Γκεβάρα, πηγαινοέρχεται στην Κούβα, καθώς έχει αυξημένες επαγγελματικές υποχρεώσεις, οι οποίες, μάλιστα, δεν του επέτρεψαν να είναι παρών ούτε στη γέννηση της δεύτερης κόρης του.

Η Μαρία-Έλενα ασχολείται καλλιτεχνικά με τη σκηνοθεσία και έχει επαφές με γνωστούς Έλληνες σκηνοθέτες, με τους οποίους συνεργάζεται κυρίως σε ελληνοκουβανικά θέματα.