Το τελευταίο «αντίο» στον Νέλσον Μαντέλα λένε αυτή την ώρα συγγενείς, αρχηγοί κρατών και πρωθυπουργοί, αλλά και πολίτες της Νότιας Αφρικής, καθώς ο θρυλικός ��γέτης οδηγείται στην τελευταία του κατοικία, στο χωριό από το οποίο κατάγεται.

Περίπου 4.500 άτομα παρακολουθούν την κηδεία του Μαντέλα στο χωριό Κούνου, σε μία τελετή που θα συνδυάζει την πολιτική κηδεία με την παραδοσιακή τελετουργία.

mandela1.jpg

Τα μέλη της οικογένειας Μαντέλα παρακολούθησαν αγρυπνία στην οποία ένας παραδοσιακός τραγουδιστής έψαλε για την ζωή του Μαντέλα, ενώ, το πρωί της Κυριακής, η σορός του μεταφέρθηκε σε μία λευκή σκηνή, που στήθηκε δίπλα στο σπίτι του, προκειμένου να αρχίσει η τελετή.

mandela2.jpg

Γύρω από το φέρετρο του Νοτιοαφρικανού ηγέτη, που είναι σκεπασμένο με την σημαία της χώρας, έχουν τοποθετηθεί λευκά κεριά και δέρματα ζώων. Στο μεταξύ, οι συμπατριώτες του έσφαξαν ένα βόδι, που πρέπει να καταναλωθεί σήμερα, όπως ορίζουν οι παραδόσεις, ενώ ακόμα ένα θα σφαχτεί την επόμενη εβδομάδα, σηματοδοτώντας την λήξη του πένθους.

mandela5.jpg

Η ταφή του ιστορικού ηγέτη της Νότιας Αφρικής θα γίνει στην αγροτική περιοχή Eastern Cape, όπου θα αναπαυτεί δίπλα στους προγόνους του.

mandela3.jpg