Ως ..τοπική οργάνωση της Χρυσής Αυγής έβλεπε τις κατά τόπους Μητροπόλεις ο γενικός γραμματέας του κόμματος , Νίκος Μιχαλολιάκος, όπως προκύπτει από βίντεο στο οποίο φέρεται να μιλάει σε κλειστό κύκλο μελών του κόμματος. Σύμφωνα με αυτό υπάρχουν οι Μητροπολίτες διαμάντια που βοηθούν την Χρυσή Αυγή και οι ..πολιτικάντιδες.

Φέρεται δηλαδή να λέει για τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο: "Μεγάλος πολιτικάντης. Αυτός ο σκατιάρης αν δεν ήτανε δεν θα ήταν Αρχιεπίσκοπος ο Ιερώνυμος, θα ήταν ο Ευστάθιος που είναι καθαρός… Το έπαιξε δίπορτο ο Άνθιμος….".

«Είναι ένας άνθρωπος που διακατέχεται από πολύ ισχυρή επιπολαιότητα, έχει και αφέλεια που μαζί όμως με την εχθρότητα είναι μια επικίνδυνη περίπτωση και παρέμβαση για την ελληνική κοινωνία. Γι αυτό χρειάζεται πάρα πολύ μεγάλη προσοχή για το πώς θα τον αντιμετωπίζουμε. Είναι πρόβλημα» απάντησε ο Άνθιμος.


Στην οργισμένη απάντηση του Άνθιμου ήρθε να προστεθεί αυτή του Μητροπολίτης Σπάρτης Ευστάθιου που μπορεί να ..άκουσε καλά λόγια από τον κ.Μιχαλολιάκο , αλλά το γεγονός ότι τον εμφανίζει μέχρι να έβαλε ένα ολόκληρο γηροκομείο να ψηφίσει χρυσή Αυγή, είναι εμφανές πως το ενόχλησε.

Το κεφάλαιο εκκλησία και οι σχέσεις της Χρυσής Αυγής με τμήματα αυτής, ανοίγει πάντως εκ νέου τις έρευνες για τις καταγγελίες προστατευομένων μαρτύρων, σύμφωνα με τις οποίες υπάρχει οπλοστάσιο της Χρυσής Αυγής κρυμμένο σε μοναστήρια.


«Αυτοί που είναι διαμάντια στην εκκλησία, είναι ο Κόνιτσας Ανδρέας , ...ο λεβέντης. Πλήρωνε και το γραφείο μας όποτε είμαστε Πειραιώς Σεραφείμ και ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, ο οποίος βοήθησε τώρα στις εκλογές και παρά 2000 χιλιάδες ψήφους θα έβγαινε για πρώτη φορά στην ιστορία της Κύπρου εθνικιστής βουλευτής", έλεγε ο Νίκος Μιχαλολιάκος.

"Τά δημοσιευθέντα περί ″καταβολῆς ἐνοικίων τῶν γραφείων τοῦ συγκεκριμένου πολιτικοῦ κόμματος, στήν Μητροπολιτική μας Περιφέρεια, εἶναι τουλάχιστον φαιδρά" απάντησε ο Μητροπολίτης Κόνιτσας Ανδρέας.


Στο μικροσκόπιο των διωκτικών αρχών μπαίνουν πάντες και οι επανειλημμένες όπως καταγγέλλεται επιθέσεις σε βάρος Ρομά από μέλη της Χρυγής, όπως παραδείγματος χάριν τον Αύγουστο του 2012 στο Αιτωλικό, όταν κάηκαν σπίτια Ρομά. Στον Ηλία Κασιδιάρη μάλιστα η εφημερίδα Έθνος αποδίδει τη φράση σε δημόσια ομιλία του στον Απρόπυργο, «ξεφορτωθείτε τα ανθρώπινα σκουπίδια που σας έχουν φορτώσει».

Κάντε κλικ και δείτε το βίντεο...