«Καταπέλτης» ήταν το δικαστήριο για τον γιατρό του Γιώργου Νάιδα, που γνωρίσαμε από το ριάλιτι «Bar» και έχασε την ζωή του μετά από ατύχημα με μηχανή, τον Αύγουστο του 2008.

Σύμφωνα με την απόφαση, ο χειρουργός κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία από αμέλεια και του επιβλήθηκε 2ετής φυλάκιση με 3ετή αναστολή, με το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου. Κατά την απολογία του, ο γιατρός αναφέρθηκε στην 40ετή εμπειρία του, τονίζοντας πως έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του προκειμένου ο νεαρός να μεταφερθεί σε νοσοκομείο. Ο δικηγόρος του άσκησε έφεση κατά της απόφασης, που θα εκδικαστεί από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Σύρου, όπως εκτιμάται, γύρω στο φθινόπωρο του 2014.

«Αισθανόμαστε δικαιωμένοι από την απόφαση του δικαστηρίου», δήλωσε δια του δικηγόρου της η οικογένεια του άτυχου 33χρονου, η οποία υποστήριξε στο δικαστήριο ότι η κρισιμότητα της κατάστασης του τραυματία δεν εκτιμήθηκε σωστά, ενώ υπήρξε καθυστέρηση και ακατάλληλο μέσο για την μεταφορά του από το Κέντρο Υγείας της Νάξου σε νοσοκομείο.

Ο θάνατος του Γιώργου Νάιδα, που είχε γίνει ευρύτερα γνωστός από το «Bar» του Mega, είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο: ο 33χρονος ξεψύχησε λίγα λεπτά πριν την άφιξη του ψαροκάικου «Δημήτριος Κ.», στο λιμάνι της Σύρου, κατά τη διακομιδή του από τη Νάξο στο Νοσοκομείο του νησιού.