πρώτη ανάρτηση: 14-12-2013, 01:00

Ο Χρήστος Μπισιώτης έφυγε από την Ελλάδα πριν επτά χρόνια στα 19 του και πήγε στην Αμερική με μοναδικό όνειρο να επισκεφτεί κάποια στιγμή τον Λευκό Οίκο.

Σήμερα είναι 26 ετών και έχει καταφέρει να είναι ένας από τους σεφ του Μπαράκ Ομπάμα και της Μισέλ και να ετοιμάζει για εκείνους το μενού για τις διάφορες εκδηλώσεις και τους διάσημους προσκεκλημένους του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών και της πρώτης κυρίας.

«Είναι πάρα πολύ μεγάλη ευθύνη αλλά στη ζωή είναι τι θέλεις να πετύχεις. Εγώ έχω βάλει κάποιους σκοπούς και θέλω να τους πραγματοποιήσω. Όλοι μου το λένε για την ηλικία αλλά το πως έχεις δει τη ζωή σου, τι στόχους έχεις βάλει, πόσο δυνατό στήριγμα έχεις από το σπίτι σου κι όλα γίνονται», είπε ο ίδιος.

Στον Λευκό Οίκο κατάφερε να μπει όταν γνώρισε τον Μπιλ Κλίντον. Το ζήτησε και η ευχή του πραγματοποιήθηκε. Σήμερα μαγειρεύει για τον Μπαράκ Ομπάμα και τη Μισελ η οποία μπαίνει συχνά στην κουζίνα για να μαγειρέψει κι εκείνη.

«Καθόλου απόμακροι δεν είναι. Επισκέπτονται και την κουζίνα πολύ συχνά. Τους έχω γνωρίσει, είναι πολύ απλοί άνθρωποι και τα παιδιά τους. Είναι σαν μία κλασική οικογένεια», δήλωσε ο Χρήστος.

«Τώρα για τα Χριστούγεννα ο πρόεδρος θα φύγει σύντομα, θα πάει στη Χαβάη για διακοπές και το προσωπικό έχουμε ρεπό. Γυρνάει περίπου στις 6 Ιανουαρίου. Τώρα είναι η περίοδος που δουλεύουμε ασταμάτητα, χθες του φτιάχναμε πίτες για να πάρει μαζί του», είπε.

Η δουλειά στον Λευκό Οίκο είναι δύσκολη αφού οι απαιτήσεις είναι μεγάλες καθώς κατά καιρούς οι σεφ στην κουζίνα του Ομπάμα μαγειρεύουν για πολλούς και σημαντικούς καλεσμένους.

«Έχει συγκεκριμένο μενού ανάλογα με τα events που έχει ο Λευκός Οίκος. Χθες και σήμερα μαγειρεύουμε για το Κογκρέσο και τώρα ήδη δουλεύουμε για την 25η Μαρ��ίου είμαστε σε συζητήσεις για να μαγειρέψουμε ελληνικά φαγητά. Έχω μαγειρέψει για σχεδόν όλο το Κογκρέσο, τον πρωθυπουργό της Ιταλίας. Έχω μαγειρέψει για τον Αντόνιο Μπαντέρας, Τζένιφερ Λόπεζ, Τζέσικ Άλμπα, πάρα πολλούς...»

Ο Χρήστος Μπισιώτης έχει πέντε χρόνια να έρθει στην Ελλάδα και του λείπουν πολύ οι φίλοι και η οικογένειά του αλλά η σύζυγός του Μόνικα τον στηρίζει σε κάθε του βήμα.


ΔΕΙΤΕ το βίντεο…