Θα αρχίσουν τα μαθήματα επιτέλους την Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών αλλά οι κινητοποιήσεις δεν θα σταματήσουν!

Οι διοικητικοί υπάλληλοι τάσσονται υπέρ των κινητοποιήσεων, έλαβαν την απόφαση για δύο νέες 24ωρες απεργίες κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή.

Ωστόσο, όπως επεσήμαναν, η απεργία δεν θα περιφρουρηθεί και η πρόσβαση στο Ίδρυμα θα είναι απολύτως ελεύθερη για τους συναδέλφους τους που θα θέλουν να εργαστούν, καθώς και για διδάσκοντες και δι��ασκόμενους.

Παρόλα αυτά, τελειώνει μετά απο πολλές εβδομάδες η αγωνία χιλιάδων φοιτητών η οποία είχε φτάσει στο "κόκκινο" αφού παρά τις κινητοποιήσεις κάποιων διοικητικών υπαλλήλων θα μπουν και πάλι στα αμφιθέατρα!


Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη, όπως σας είχαμε γράψει από το star.gr, το ΔΣ του συλλόγου των διοικητικών υπαλλήλων είχε ανακοινώσει τη λήξη της απεργίας, ενημερώνοντας τα μέλη του ότι δεν θα τους προσέφερε κάλυψη σε περίπτωση που απείχαν από τα απεργιακά τους καθήκοντα.

Η απόφαση του προεδρείου προκάλεσε την έντονη αντίδραση της απεργιακής επιτροπής, η οποία αμφισβήτησε τη νομιμότητά του και συγκάλεσε τη σημερινή γενική συνέλευση, προκειμένου να αποφασιστεί η πορεία των κινητοποιήσεων.


Στο Πανεπιστήμιο Αθηνών έχουν ξεκινήσει ήδη μαθήματα στις σχολές Ιατρικής, Φαρμακευτικής και Γυμναστικής Ακαδημίας, ενώ υπό κατάληψη τελούσε η Νομική που όμως λήγει τη Δευτέρα.

Από την πλυερά του ο πρύτανης του Καποδιστριακού, Θ. Πελεγρίνης υπογράμμισε, μεταξύ άλλων κατά την τοποθέτησή του στη σύνοδο των πρυτάνεων που διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών ότι «η προσπάθεια από τη διοίκηση του ΕΚΠΑ είναι να λειτουργήσει το πανεπιστήμιο άμεσα», τονίζοντας ότι «η κρίση μπορεί να ξεπεραστεί μόνο μέσω του διαλόγου».

Ο πρύτανης του ΕΚΠΑ επεσήμανε ότι η εισήγησή του προς τη Σύγκλητο και η απόφασή της την περασμένη εβδομάδα ήταν «τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου να ξεκινήσουν τα μαθήματα με τρόπο ομαλό» και «συγχρόνως το υπουργείο να συνεχίσει το διάλογο».