Με το... κερί στο χέρι και ενώ ετοιμαζόταν να το ανάψει στον τάφο της γιαγιάς της, τη συνέλαβαν για χρέη της στο ΤΕΒΕ! Το μακάβριο αυτό περιστατικό, διαδραματίστηκε στο νεκροταφείο Μπεγουλακίου, με πρωταγωνιστές μία Πατρινή ράφτρα και άνδρες της Ασφάλειας Πατρών! Ωστόσο η συνέχεια, είχε και "κινηματογραφικό" χρώμα, αφού η μεσόκοπη γυναίκα, κατάφερε να τους ξεφύγει, βρίσκοντας τελικά προσωρινό καταφύγιο στο σπίτι της!

Η απίστευτη αυτή περιπέτεια, εκτυλίχθηκε πριν από αρκετό καιρό και ξεκίνησε όταν αστυνομικά όργανα την σταμάτησαν για ένα συνηθισμένο τροχαίο έλεγχο μέσα στην Πάτρα.

Όταν διαπιστώθηκε ότι εις βάρος της εκκρεμούσε μιά ανεξόφλητη κλήση από το παρελθόν, οδηγήθηκε σε Αστυνομικό Τμήμα για τα περαιτέρω.

Αφού στη συνέχεια διευθέτησε το ζήτημα της κλήσης, αφέθηκε ελεύθερη να επιστρέψει στο σπίτι της.

Δύο μέρες αργότερα όμως, ξεκίνησε η περιπέτειά της: Μέσω των ηλεκτρονικών διασταυρώσεων, οι αστυνομικοί διαπιστώνουν εκ των υστέρων, ότι η ράφτρα κακώς είχε αφεθεί ελεύθερη, αφού εκτός από την κλήση είχε και ανεξόφλητες εισφορές προς το ΤΕΒΕ, οι οποίες και υπερέβαιναν τις 5.000 ευρώ.

Τότε λοιπόν, άνδρες της Ασφάλειας την αναζητούν στη οικία της, που βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή του Αγ. Ιωάννη Πράτσικα.

Η ανυποψίαστη μητέρα της, λέει στους αστυνομικούς ότι η κόρη της βρίσκεται κοντά στο σπίτι τους, αναζητώντας μιά θέση στάθμευσης με το αυτοκίνητό της.

Όταν μετά από λίγο η γυναίκα πλησιάζει εποχούμενη στο σπίτι, αντιλαμβάνεται έγκαιρα τι συμβαίνει και σπεύδει να απομακρυνθεί.

Παίρνει κατεύθυνση για το Μπεγουλάκι και μπαίνει στο κοιμητήριο της περιοχής, που βρίσκεται λίγα δεκάδες μέτρα μακριά από τον Ιερό Ναό Αποστόλων Πέτρου και Παύλου.

Εκεί, σίγουρη ότι πλέον δεν κινδυνεύει να συλληφθεί από τους διώκτες της, ετοιμάζεται να ανάψει ένα κεράκι στον τάφο της γιαγιάς της.

Για κακή της όμως τύχη, πέφτει έξω στους... υπολογισμούς της: Οι αστυνομικοί την έχουν ακολουθήσει και πριν καλά-καλά προλάβει να αφήσει το κερί της στο μνήμα του προσφιλούς της προσώπου, συλλαμβάνεται!

Η ιστορία όμως δε σταματάει εδώ, καθώς η συνέχεια είναι επίσης παράδοξη:

Καθώς οδηγείται στην ΕΛΑΣ, παρακαλά τους άνδρες της Ασφάλειας να της επιτρέψουν να περάσει για λίγο από το σπίτι της, προκειμένου να φροντίσει το ανήλικο τέκνο της.

Όταν τελικά αυτό το επιτυγχάνει και εισέρχεται στην οικία της, η αντίδραση της είναι αστραπιαία, όσο και απροσδόκητη: Κλειδώνεται μέσα στο σπίτι της και τηλεφωνεί στο δικηγόρο της!

Τελικά ο τελευταίος επιτυγχάνει συμβιβαστική λύση και η περιπέτεια της Πατρινής ράφτρας, λαμβάνει αίσιο τέλος...