Καθώς η αστυνομία ερευνά την απόπειρα απαγωγής του Κϊκου Μαρτίνου χθες στη Βούλα, έρχεται στο φως η αποκάλυψη πως υπήρξε οργανωμένο σχέδιο απαγωγής μέλους της οικογενείας Μαρτίνου και το 2010, με εγκέφαλο μάλιστα τον τρικαλινό Βασίλη Παλαιοκώστα, διαβόητο καταζητούμενο δραπέτη.

Tους πρώτους μήνες του 2010 είχαν περιέλθει στη διάθεση των υπηρεσιών Ασφαλείας πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες είχε τεθεί σε εφαρμογή σχέδιο απαγωγής μέλους της οικογένειας Μαρτίνου.

Μάλιστα, οι πληροφορίες που είχαν στην διάθεση τους οι αρχές, με τη βοήθεια τεχνικών μέσων κατέτειναν στο συμπέρασμα ότι εμπνευστής του σχεδίου ήταν ο καταζητούμενος δραπέτης Βασίλης Παλαιοκώστας.

Είχαν δε αποκαλυφθεί και προπαρασκευαστικές ενέργειες των δραστών, όπως για παράδειγμα η παρακολούθηση μελών της εφοπλιστικής οικογένειας σε υπαίθριο γήπεδο τένις στα νότια προάστια.

Αξιωματικοί της αστυνομίας βλέπουν πίσω και από τη νέα απόπειρα απαγωγής τον καταζητούμενο Παλαιοκώστα ενώ την ίδια ώρα αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο να εμπλέκονται επίσης έγκλειστοι κακοποιοί που έχουν καταδικαστεί σε πολυετείς ποινές κάθειρξης για να ανάμειξη τους σε απαγωγές επιχειρηματιών, όπως του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, τον Ιανουάριο του 2009.