Πρώτη ανάρτηση: 13/12/2013 09:39

Ένταση επικρατεί το πρωί της Παρασκευής έξω από το κτίριο των οικονομικών υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς διοικητικοί υπάλληλοι και φοιτητές εμποδίζουν την είσοδο εργαζομένων που επιχείρησαν να επιστρέψουν στην εργασία τους, ακολουθώντας την απόφαση του προεδρείου του ΔΣ του συλλόγου, κι ενώ η απεργιακή επιτροπή έχει συγκαλέσει γενική συνέλευση για το μέλλον της απεργίας.

Όπως σας ενημερώσαμε και χθες, τα μέλη του ΔΣ του συλλόγου διοικητικών υπαλλήλων μετά την χθεσινή τους συνεδρίαση αναφέρουν ότι «η απεργία έχει λήξει».

Ωστόσο η απεργιακή επιτροπή επέμεινε ότι η Γενική Συνέλευση έχει αποφασίσει απεργία μέχρι και σήμερα Παρασκευή.
Το προεδρείο υποστήριζε πως στη συνέλευση, κατά την οποία προκηρύχθηκαν δύο νέες 24ωρες απεργίες από τους περίπου 200 παριστάμενους, δεν υπήρξε απαρτία.

Η απεργιακή επιτροπή των διοικητικών υπαλλήλων από την άλλη πλευρά δηλώνει ακόμη ότι το ΔΣ του συλλόγου είναι έκπτωτο έπειτα από ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε στον χώρο του πανεπιστημίου. «Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για την πρόταση μομφής ήταν: 210 ναι, 11 όχι, 10 λευκά. Κατά συνέπεια, το Διοικητικό Συμβούλιο είναι έκπτωτο με την ετυμηγορία των μελών του Συλλόγου» υποστηρίζουν τα μέλη της απεργιακής επιτροπής ενώ καλούν τους συναδέλφους τους σε νέα συνέλευση την Παρασκευή προκειμένου να αποφασίσουν για το μέλλον της κινητοποίησης.

Υπενθυμίζεται ότι η Σύγκλητος του Καποδιστριακού έχει απευθύνει έκκληση προς όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να συνδράμουν ώστε να ξεκινήσουν τα μαθήματα στο Πανεπιστήμιο τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου.

Στο μεταξύ, σε καλό κλίμα η σύνοδος των Πρυτάνεων στη Θεσσαλονίκη.
Την Παρασκευή οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΑΠΘ θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας και συγκέντρωση στις 8 το πρωί στο λεβητοστάσιο του ΑΠΘ για να καταδείξουν τα προβλήματα θέρμανσης, λόγω διαθεσιμότητας του μόνιμου προσωπικού του τεχνικού κλιμακίου.