Πρώτη ανάρτηση: 13/12/2013 07:09

Φωτιά ξέσπασε στην εξοχική κατοικία του πρώην πρωθυπουργού Κ. Σημίτη στους Αγίους Θεοδώρους στις 2:34 τα ξημερώματα, ενώ επί τόπου έσπευσε όχημα της πυροσβεστικής με 3 πυροσβέστες, καθώς και ανακριτικό του Πυροσβεστικού και της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ευτυχώς την ώρα που ξέσπασε η φωτιά, στο σπίτι δεν βρισκόταν κανείς, ενώ όταν λείπει ο κ. Σημίτης και η σύζυγός του, δεν υπάρχει και φύλαξη.

Η πυρκαγιά δεν πήρε μεγάλες διαστάσεις και χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της πυροσβεστικής, περιορίστηκε στην κουζίνα και το σαλόνι της κατοικίας.

Στη βεράντα του σπιτιού βρέθηκαν υπολείμματα εμπρηστικού μηχανισμου (μπαταρία, υγρό και χρονοδιακόπτης), κατά συνέπεια κλήθηκε κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής για να αναλάβει την υπόθεση.

Από το μπαλκόνι περισυνελέγησαν υπολείμματα του εμπρηστικού μηχανισμού, μεταξύ των οποίων και μεταλλικά στοιχεία, τα οποία θα ερευνηθούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Την υπόθεση έχει αναλάβει κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής. Την πορεία των ερευνών παρακολουθεί και κλιμάκιο της Πυροσβεστικής με εισαγγελέα.

Η αστυνομία πάντως εικάζει πως οι δράστες ήρθαν από την παραλία, πήδηξαν το συρματόπλεγμα, άφησαν τον εκρηκτικό μ��χανισμό σε κάποια μπαλκονόπορτα του σπιτιού και στη συνέχεια τον πυροδότησαν και εξαφανίστηκαν.

Να σημειωθεί ότι πρόσβαση στο σπίτι υπάρχει μόνο από Παλαιά Εθνική ή από παραλία. Το εξοχικό του πρώην πρωθυπουργού βρίσκεται περίπου 200μ από τα διόδια των Αγίων Θεοδώρων.

Να υπενθυμίσουμε ότι στο παρελθόν επίθεση είχε δεχθεί το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού.