Ξεκίνησε την Τρίτη η ακροαματική διαδικασία για το αεροπορικό δυστύχημα που έγινε τον Ιούλιο του 2013 στο αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο με το Boeing 777 της Asiana Airlines, και κόστισε τη ζωή σε τρεις ανθρώπους, ενώ τραυματίστηκαν άλλοι 150 επιβάτες.

Κατά την έναρξη της διαδικασίας το Εθνικό Συμβούλιο για την Ασφάλεια των Μεταφορών των ΗΠΑ έδωσε στη δημοσιότητα ένα νέο βίντεο από το αεροπορικό δυστύχημα.

Στα πλάνα που θα έχετε την ευκαιρία να δείτε φαίνεται το αεροσκάφος να προσεγγίζει το αεροδρόμιο, να πετάγεται στον αέρα και να περιστρέφεται στον διάδρομο προσγείωσης.

Σύμφωνα μάλιστα με δικαστικές πηγές ο κυβερνήτης του αεροσκάφους εξομολογήθηκε κατά την διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας και διαπιστώθηκε πως ήταν πολύ αγχωμένος, ενώ ανησυχούσε για την χειροκίνητη προσγείωση που έπρεπε να κάνει καθώς τα συστήματα αυτόματης προειδοποίησης του αεροδρομίου ήταν εκτός λειτουργίας.

Ο 46χρονος προσγείωνε το τζετ για πρώτη φορά στο συγκεκριμένο αεροδρόμιο και δήλωσε πως ήταν πολύ δύσκολο να το προσεγγίσει με βάση την οπτική επαφή χειριζόμενος ένα τόσο βαρύ αεροσκάφος.