Μικρής έκτασης επεισόδια έγιναν χθες το απόγευμα στην πρωτεύουσα της Θάσου, το Λιμένα, ανάμεσα σε άντρες των ΜΑΤ και συγκεντρωμένους διαδηλωτές αντιφασιστικών οργανώσεων και κατοίκους που αντιδρούσαν στα εγκαίνια των γραφείων της Χρυσής Αυγής στο νησί. Τρεις διμοιρίες ΜΑΤ είχαν παραταχθεί από νωρίς στην κεντρική πλατεία του Λιμένα για να αποτρέψουν επεισόδια ανάμεσα σε μέλη της Χρυσής Αυγής και σε διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν για να εκφράσουν την δυσαρέσκειά τους για την παρουσία βουλευτών του κόμματος αλλά και στελεχών που ήρθαν από περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Περίπου 800 διαδηλωτές προερχόμενοι από την αντιφασιστική κίνηση Θάσου αλλά και μέλη των τοπικών οργανώσεων όλων των πολιτικών κομμάτων του νησιού είχαν συγκεντρωθεί σε κεντρικό σημείο του νησιού, λίγα μέτρα από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, για να φωνάξουν αντιφασιστικά μηνύματα.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν οι διαδηλωτές επιχείρησαν μετά τη συγκέντρωση να κάνουν πορεία προς τα γραφεία της Χρυσής Αυγής όπου εκείνη τη στιγμή μιλούσαν τρεις από τους βουλευτές του κόμματος οι Πολύβιος Ζησιμόπουλος, Αρτέμης Ματθαιόπουλος και Αντώνης Γρέγος.

Οι άντρες των ΜΑΤ εμπόδισαν τους διαδηλωτές κατευθυνθούν προς τα γραφεία της Χ.Α. κάνοντας περιορισμένη χρήση χημικών και τότε ξεκίνησαν τα πρώτα επεισόδια. Από τα επεισόδια τραυματίστηκαν ελαφριά έξι διαδηλωτές που μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Πρίνου.