Ένας αστυνομικός και ένας σωφρονιστικός υπάλληλος των φυλακών του Αγίου Στεφάνου συνελήφθησαν για διακίνηση ναρκωτικών και κινητών τηλεφώνων τόσο στις φυλακές του Αγ. Στεφάνου, όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας.

Στην εγκληματική οργάνωση που εξαρθρώθηκε συμμετείχαν ακόμα ένας 42χρονος ημεδαπός, ο οποίος συνελήφθη και ένας 34χρονος, ο οποίος καταζητείται. Επίσης, στην οργάνωση συμμετείχαν δυο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 33 και 35 ετών, είναι υπόδικοι - έγκλειστοι στις Φυλακές του Αγίου Στεφάνου.

Εκτός από ναρκωτικά οι κατηγορούμενοι φέρονται να διακινούσαν και όπλα.

Πώς γινόταν η «δουλειά»

Οι δύο αλλοδαποί, έγκλειστοι των Φυλακών, «αλίευαν» μεταξύ των συγκροτούμενων τους «πελάτες», που ήθελαν να προμηθευτούν ναρκωτικά ή και κινητά τηλέφωνα και προωθούσαν τηλεφωνικά τις «παραγγελίες» στον 42χρονο ιδιώτη, ο οποίος στη συνέχεια παρέδιδε στον σωφρονιστικό υπάλληλο ότι είχε ζητηθεί.

Ακολούθως ο σωφρονιστικός υπάλληλος, κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του, τα τοποθετούσε σε προκαθορισμένα σημεία, όπου είχαν πρόσβαση οι δύο Αλβανοί.

Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είχαν εφοδιαστεί με τηλεφωνικές συνδέσεις, που αντιστοιχούσαν σε στοιχεία άλλων ατόμων (ghost phones), κυρίως αλλοδαπών, ενώ στις μεταξύ τους τηλεφωνικές συνεννοήσεις, χρησιμοποιούσαν ειδική «κωδ��κή» συνθηματολογία.

Μέχρι στιγμής έχουν διακριβωθεί τουλάχιστον δυο περιπτώσεις εισαγωγής ναρκωτικών και κινητών τηλεφώνων στις Φυλακές του Αγίου Στεφάνου, ενώ προέκυψε ότι είχαν επεκτείνει περαιτέρω την παράνομη δραστηριότητα τους, στη διακίνηση ναρκωτικών και σ��ην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της έρευνας ταυτοποιήθηκαν αρκετές περιπτώσεις συναλλαγών και αγοραπωλησιών ή από κοινού προμήθειας ναρκωτικών, με εμπλεκομένους τον 42χρονο ιδιώτη, τον 39χρονο Υπαρχιφύλακα και τον 34χρονο ιδιώτη, ο οποίος αναζητείται.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών, ο οποίος τους άσκησε σχετική δίωξη και τους παρέπεμψε σε κύρια ανάκριση, ενώ με απόφαση του Αρχηγείου της Ε��ληνικής Αστυνομίας ο 39χρονος αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε σε βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση.