Πρώτη ανάρτηση: 11/12/2013 16:34

Τραβούν και άλλο το σχοινί οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς αποφάσισαν νέες 24ωρες απεργίες ως την Παρασκευή στην επεισοδιακή τους συνέλευση. Έτσι η πιθανότητα να σωθεί το εξάμηνο απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο…

Ωστόσο, οι υπάλληλοι του ΕΚΠΑ παραμένουν χωρισμένοι σε δύο στρατόπεδα.

Μία από τις παρατάξεις του ΔΣ του συλλόγου των διοικητικών υπαλλήλων κατήγγειλε ότι στην ψηφοφορία συμμετείχαν «γιατροί του ΕΟΠΥΥ και φοιτητές» και διαβεβαίωνε ότι πρόθεση πολλών υπαλλήλων είναι να δώσουν κανονικά το «παρών» στην εργασία τους.

Η παράταξη που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε πρόταση μομφής κατά του προεδρείου, καλώντας τα μέλη του συλλόγου να τοποθετηθούν επί του θέματος σε μυστική ψηφοφορία, που ορίστηκε για αύριο Πέμπτη. Εάν η πρόταση μομφής υπερψηφιστεί από ικανό αριθμό υπαλλήλων, είναι πιθανόν να οδηγήσει σε έκτακτες εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ έως και την Παρασκευή.

Στην επεισοδιακή συνέλευση αποφασίστηκε επίσης να ζητηθούν τεχνικές διευκρινίσεις επί των προτάσεων του υπουργείου Παιδείας, καθώς και επιπλέον διαβεβαιώσεις ότι οι συγκεκριμένες οι προτάσεις θα υλοποιηθούν.

Σημειώνεται ότι η Σύγκλητος του Καποδιστριακού απηύθυνε έκκληση προς όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να συνδράμουν ώστε να ξεκινήσουν τα μαθήματα στο Πανεπιστήμιο τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου.

Παρά το αλαλούμ που επικρατεί στο Πανεπιστήμιο Αθηνών στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο η κατάσταση ομαλοποιείται πλήρως, καθώς οι εγγραφές, τα μαθήματα και η εξεταστική έχουν ξεκινήσει και στις εννέα σχολές του Ιδρύματος.