Παναττική στάση εργασίας από τις 12 το μεση��έρι μέχρι τη λήξη του ωραρίου και συλλαλητήριο ενάντια «στις διαθεσιμότητες - απολύσεις και για την υπεράσπιση της Υγείας, Παιδείας και Ασφάλισης» έχει εξαγγείλει για σήμερα η ΑΔΕΔΥ.
Η απεργιακή συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για τις 12 το μεσημέρι έξω από το Υπουργείο Υγείας και θα ακολουθήσει πορεία προς το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα νοσοκομειακοί γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, διαμαρτυρόμενοι για τις σχεδιαζόμενες πολιτικές στον χώρο της Υγείας.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ), η απεργία γίνεται για να προασπιστεί ό,τι απέμεινε από τις δημόσιες υπηρεσίες υγείας, καθώς και για τη διεκδίκηση ενός καθολικού και ολοκληρωμένου αποκλειστικά Δημόσιου Σύστηματος Υγείας.
Λόγω της απεργίας νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, ΕΚΑΒ και προνοιακές μονάδες θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας.

Συνεχίζονται εν τω μεταξύ οι κινητοποιήσεις των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι αποφάσισαν χθες παράταση της απεργίας του μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου, ζητώντας από το Υπουργείο Υγείας να παρουσιάσει στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για μια ισχυρή Δημόσια Πρωτοβάθμια Περίθαλψη.