Πρώτη ανάρτηση: 10/12/2013 19.00

Στην κατάψυξη θα μπει όλη η χώρα τις επόμενες ώρες, καθώς ο καιρός, σύμφωνα με το νέο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ θα σημειώσει επιδείνωση από το βράδυ της Τρίτης με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας κατά 6-8 βαθμούς, αλλά και ισχυρούς ανέμους που θα φτάσουν ακόμα και τα 10 μποφόρ.

Ήδη άρχισαν τα προβλήματα στις θαλάσσιες μετακινήσεις καθώς απαγορεύτηκε ο απόπλους των πλοίων από το λιμάνι του Πειραιά, για τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα Ελληνική Ακτοφυλακή για τον Αργοσαρωνικό πραγματοποιήθηκε μόνο το δρομολόγιο στις 18:00 το απόγευμα για Αίγινα.

Από το λιμάνι της Ραφήνας πραγματοποιήθηκε το δρομολόγιο στις 17:30 για Άνδρο, Τήνο, Μύκονο και στις 18:00 το απόγευμα για Μαρμάρι.

Κλειστό είναι και το λιμάνι του Λαυρίου, ενώ δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια στις γραμμές Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη, Καβάλα-Πρίνου και Κεραμωτή-Θάσου.

Στη γραμμή Αγ.Μαρίνα - Νέα Στύρα πραγματοποιήθηκε μόνο το δρομολόγιο των 17:30 το απόγευμα, ενώ Ωρωπός - Ερέτρια και Αρκίτσα - Αιδηψός θα γίνει και το δρομολόγιο των 19:00 το απόγευμα. Στις γραμμή Βόλος-Σποράδες έγινε μόνο το δρομολόγιο στις 16:00 το απόγευμα.

Επίσης, το πλοίο «AQUA MARIA» δεν κατάφερε να προσεγγίσει στο λιμάνι Αγίου Ευστρατίου και συνέχισε το δρομολόγιό του για Καβάλα.

Την Τετάρτη

Αναμένονται πρόσκαιρες χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και νότιας ηπειρωτικής χώρας και πρόσκαιρα σε πιο πεδινές περιοχές, καθώς και στα ορεινά – ημιορεινά των νησιών.

Ιδιαίτερη επισήμανση κάνει η ΕΜΥ για την Κρήτη, όπου οι χιονοπτώσεις θα έχουν διάρκεια και πιθανώς να είναι ισχυρές, ενώ οι βορειοανατολικοί άνεμοι θα πνέουν με ένταση 8 με 10 μποφόρ ακόμα και στην Αττική.

Τέλος, η θερμοκρασία θα πέσει κατακόρυφα και θα κυμανθεί στους 6 με 8 βαθμούς.

Πέμπτη και Παρασκευή

Παρόλο που από την Πέμπτη τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα εξασθενίσουν το κρύο θα παραμείνει τσουχτερό, ενώ θα σημειωθεί και παγετός που θα στα κεντρικά και βόρεια θα είναι ισχυρός.