Μόνο έκτακτα χειρουργεία θα πραγματοποιούνται από τη Δευτέρα στο Γενικό Νοσο��ομείο Καλαμάτας, λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων.

«Αυτήν τη στιγμή υπηρετούν μόνο τρεις αναισθησιολόγοι και δεν θα πραγματοποιούν τακτικά χειρουργεία, για λόγους ασφαλείας», δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο πρόεδρος των ιατρών ΕΣΥ Μεσσηνίας Μανόλης Μάκαρης.

Ζήτησε να επισπευστούν οι διαδικασίες για την άμεση πρόσληψη δύο επικουρικών αναισθησιολόγων, θέσεις που έχουν προκηρυχθεί και η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο.

Σύμφωνα επίσης με τον ίδιο, στο νοσοκομείο Καλαμάτας υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις ιατρικού προσωπικού που φτάνουν το 35%, με σοβαρότερες αυτές της παντελούς έλλειψης γαστρεντερολόγου, αλλά και της έλλειψης παθολόγων, καθώς υπηρετούν μόνο πέντε και για τις δύο παθολογ��κές κλινικές, ενώ κατ' ελάχιστο έπρεπε να υπηρετούν οκτώ, όπως σημείωσε.

Ο κ. Μάκαρης ανέφερε ακόμη ότι δεν υπάρχει καρδιολόγος στο νοσοκομείο Κυπαρισσίας και μια φορά την εβδομάδα πηγαίνει και εξυπηρετεί ένας καρδιολόγος από το νοσοκομείο Καλαμάτας και μια γιατρός από το κέντρο υγείας Πύλου, ενώ διακομίζονται στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης, όλα τα νευροχειρουργικά περιστατικά.