Ολοένα και περισσότερο απομακρύνεται η πιθανότητα να σωθεί το εξάμηνο στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Μετά τις νέες 24ωρες απεργίες που κήρυξαν οι διοικητικοί υπάλληλοι του ιδρύματος, ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Θεοδόσης Πελεγρίνης συγκάλεσε σήμερα εκτάκτως τη Σύγκλητο με θέμα τη λειτουργία του Πανεπιστημίου.

Σε κάποια τμήματα όπως η Φαρμακευτική, η Ιατρική και η Γυμναστική Ακαδημία, έχουν αρχίσει οι παραδόσεις μαθημάτων, ενώ σε άλλα όπως πχ η Νομική έχουν ξεκινήσει κατάληψη ομάδες φοιτητών για συμπαράσταση στους διοικητικούς υπαλλήλους.

Οι απεργοί υπάλληλοι του πανεπιστημίου Αθηνών ζητούν διάλογο με το υπουργείο αλλά στη βάση των δικών τους προτάσεων (κατάργηση της διαθεσιμότητας), ενώ και η Σύγκλητος στη συνεδρίαση που ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα αποφάσισε ομόφωνα να.. πετάξει το μπαλάκι στο υπουργείο Παιδείας.

Συγκεκριμένα, τάσσεται υπέρ της λειτουργίας του Πανεπιστημίου και ζητά από το υπουργείο Παιδείας να δώσει λύση «ρυθμίζοντας» την επιστροφή του προσωπικού που βγήκε σε διαθεσιμότητα καθώς υπάρχει τεχνικό πρόβλημα όσον αφορά τη λειτουργία του Πανεπιστημίου με 571 λιγότερους υπαλλήλους.

Μάλιστα, η Σύγκλητος υποστηρίζει ότι το Πανεπιστήμιο μπορεί να λειτουργήσει από την ερχόμενη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου εάν γίνει αυτό. Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση είναι αμφίβολο εάν και κατά πόσο «σώζεται» το εξάμηνο πλέον…

Υπενθυμίζεται, εξάλλου, ότι την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου ο κ. Πελεγρίνης θα περάσει το κατώφλι του εισαγγελέα μετά την προθεσμία που ζήτησε χθες, Δευτέρα.