Το τσουχτερό κρύο αναγκάζει χιλιάδες Έλληνες να χρησιμοποιήσουν αυτοσχέδια μαγκάλια προκειμένου να καταφέρουν να ζεσταθούν τόσο οι ίδιοι όσο και οι οικογένειές τους, παρότι μετά την ιστορία της 13χρονης Σάρας φοβούνται πολλοί για τις συνέπειες στην υγεία τους.

Ο Γιάννης Τσατσούλας στα 46 του χρόνια ζει και πάλι... καταστάσεις όπως όταν ήταν παιδί. Με την οικογένεια του βιώνουν εποχές από το παρελθόν, τότε που στα σπίτια ζεσταινόντουσαν με το μαγ��άλι.

Ο 46χρονος οικοδόμος αναγκάζεται να καίει τα μαδέρια της οικοδομής που αγόρασε στο αυτοσχέδιο μαγκάλι για να μπορέσει να ζεσταθεί ο ίδιος και οικογένεια του.

Αν και γνωρίζει του κινδύνους από τα μαγκάλια άλλος τρόπος για θέρμανση δεν υπάρχει. Τα παιδιά του μετά το περιστατικό με την άτυχη Σάρα στην Θεσσαλονίκη του ζήτησαν να μην ξανανάψουν το μαγκάλι στο σπίτι.

Λευτέρης Κλήμης: Ο φοιτητής που σώθηκε από το μαγκάλι στη Λάρισα

Ο Λευτέρης Κλήμης ήταν ο τυχερός από τους 5 φοιτητές στην Λάρισα που το περασμένο Σεπτέμβριο η ιστορία τους συγκλόνισε την Ελλάδα. Οι πέντε νέοι επιχείρησαν να ζεσταθούν με ένα αυτοσχέδιο μαγκάλι και η κατάληξη ήταν τραγική καθώς δυο νέα παιδιά έχασαν την ζωή τους.

«Τα παιδιά είχαν βάλει την ψησταριά από νωρίς έτρωγαν και έπιναν. Έβαλαν την ψησταριά μέσα για να ζεστάνουν τον χώρο καθώς δεν είχαν λεφτά για πετρέλαιο. Εγώ πήγα αργά, κάθισα στον καναπέ»

Οι γιατροί χαρακτηρίζουν θαύμα ότι ο Λευτέρης κατάφερε να σταθεί και πάλι στα πόδια του. Ο 23χρονος φοιτητής μιλώντας στο Έθνος της Κυριακής περιγράφει τις στιγμές που έζησε.

«Κάποια στιγμή ένιωσα δυσφορία και σαν να μην μπορώ να αναπνεύσω. Ο Σάββας που έφυγε από την ζωή, με είδε και σηκώθηκε να με ρωτήσει τι έχω, πριν προλάβει σωριάστηκε στο πάτωμα. Είδα και τους άλλους να πέφτουν, ενώ εγώ έμεινα να κοιτάζω το ταβάνι, μην μπορώντας να αναπνεύσω κι ενώ είχα παραλύσει. Δεν μπορούσα να κουνηθώ, το τηλέφωνο ήταν δίπλα μου και δεν μπορούσα να το πιάσω»

Ο Λευτέρης όπως λέει θυμάται εκείνες τις εφιαλτικές στιγμές αλλά και τους φίλους του που χάθηκαν . Μέσα από το facebook δηλώνει ότι επέστρεψε στην ζωή και συμβουλεύει τον κόσμο να είναι πολύ προσεκτικός με τα τζάκια και τα μαγκάλια.

Κάντε κλικ και δείτε το βίντεο...