Θόρυβο έχει προκαλέσει η εικόνα του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, να πυροβολεί σε πεδίο βολής με όπλο που παραπέμπει σε καλασνικοφ. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι το όπλο που εμφανίζεται δεν είναι τίποτα άλλο από μια κυνηγετική καραμπίνα.

Το STAR και ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Γκούμας έψαξε και βρήκε παρόμοιο όπλο και η αλήθεια είναι πώς η εν λόγω καραμπίνα κατασκευάζεται στην Ρωσία, στο ίδιο εργοστάσιο, που κατασκευάζονται και τα καλάσνικοφ.

Ωστόσο, όπως εξηγεί ειδικός σε όπλα, πρόκειται όντως για όπλο που δεν παίρνει φυσίγγια στρατιωτικού τύπου και χρησιμοποιείται για πολιτικούς και κυνηγετικούς λόγους.

Ο ειδικός στα όπλα σχολίασε και τον τρόπο με τον οποίο χειριζόταν στην φωτογραφία το όπλο ο Ηλίας Κασιδι��ρης. «Ήταν λάθος, αλλά έτσι έχουν μάθει», λέει.

Ο κ. Κασιδιάρης μιλώντας στο Star είπε ότι είναι καραμπίνα και αυτά που λένε τα «κάνουν για να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο από τους θανάτους από τα μαγκάλια», ενώ ερωτηθείς για το πεδίο βολής στο οποίο χρησιμοποιούσε την καραμπίνα είπε «δεν θυμάμαι, έχω ρίξει σε πολλά σημεία».

Κάποιοι ειδικοί υποστηρίζουν ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και επιχειρησιακά.

Δείτε όλες τις λεπτομέρειες στο βίντεο…