Στον απόηχο του περίεργου συμβάντος στη Λέσβο κατά το οποίο ξεβράστηκαν τόνοι ξυλείας σε παραλία αλλά και μετά τα κωμικοτραγικά που έγιναν με τις δεκάδες πολιτών που έσπευδαν στο σημείο, προσπαθώντας να μεταφέρουν με κάθε μέσο ό,τι απέμεινε από τα ξύλα, έρχεται η ώρα του “ταμείου”.

Αυτό που, δυστυχώς, αναδεικνύεται από όλη αυτήν την ιστορία είναι η ανυπαρξία των αρμόδιων μηχανισμών που έπρεπε να λειτουργήσουν και στη συγκεκριμένη περίπτωση του Λιμεναρχείου.

Αν το Λιμεναρχείο είχε παρέμβει, ως όφειλε, στην περίπτωση των Μυστεγνών, τουλάχιστον θα είχαν προστατ��υθεί οι απλοί πολίτες, που χωρίς να το πολυσκεφθούν έσπευσαν στην περιοχή για να εξασφαλίσουν μερικά ξύλα για τις σόμπες ή και για κατασκευές, αλλά δυστυχώς τώρα βρίσκονται υπόλογοι έναντι των οικονομικών υπηρεσιών, αντιμετωπίζοντας τον κίνδυνο να επωμιστούν πρόστιμα πληρώνοντας τελικά “τα ξύλα χρυσά”!

Τα παραπάνω μετά την παρέμβαση της Εφορίας Μυτιλήνης η οποία έγινε κατόπιν καταγγελίας (ενδεχομένως από έμπορο ξυλείας), κλιμάκιο της οποίας μετέβη στην περιοχή από το πρωί της Τετάρτης καταγράφοντας τις πινακίδες των αυτοκινήτων που μετέφεραν τα ξύλα.

Οι Εφοριακοί αρχικά μετέβησαν στην παραλία όπου γινόταν η φόρτωση του εμπορεύματος, ενώ στη συνέχεια λόγω της αντίδρασης κάποιων εκ των ιδιοκτητών αγροτικών αυτοκινήτων κράτησαν διακριτική στάση ανεβαίνοντας στον κεντρικό δρόμο, όπου κατέγραφαν τους αριθμούς των αυτοκινήτων που ανέβαιναν από την παραλία των Μιστεγνών.

Πρέπει να σημειωθεί ότι στην περιοχή μετέβη και κλιμάκιο της Τροχαίας Μυτιλήνης βεβαιώνοντας παραβάσεις για παράνομη στάθμευση, καθώς οι τροχονόμοι κλήθηκαν να διαχειριστούν 170 περίπου αυτοκίνητα τα οποία ήταν σταθμευμένα δεξιά και αριστερά κλείνοντας το δρόμο!