Τη σύζυγό του και την δώδεκα ετών κόρη του αφήνει πίσω ο 43χρονος Ηλίας Κωστένης ο οποίος έχασε σήμερα τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος από πυρά Αλβανών κακοποιών στη περιοχή του Βροντερού Φλώρινας.

Το τραγικό είναι ότι πριν από λίγες ημέρες ο Ηλίας Κωστένης είχε αναρτήσει στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook το χριστουγεννιάτικο δέντρο που προφανώς μόλις είχαν στολίσει στο σπίτι. Αλλά δυστυχώς, οι φετινές γιορτές θα είναι πολύ διαφορετικές και σε διόλου χαρούμενο κλίμα για την οικογένειά του…

Ο άτυχος 43χρονος έμενε στη Φλώρινα και εκτός από την αστυνομική του εκπαίδευση είχε αποφοιτήσει επίσης από το τμήμα ΤΕΙ Ζωϊκής Παραγωγής Κοζάνης, ενώ είχε παθολογική αδυναμία με τα σκυλιά - και ειδικά με τα κυνηγετικά σκυλιά ράτσας.

Τραυματίσθηκε θανάσιμα ύστερα από ανταλλαγή πυροβολισμών, όταν μαζί με συναδέλφους του της συνοριοφυλακής στην οποία ανήκε, πήγαν να πραγματοποιήσουν ελέγχους για παράνομη αλιεία κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα.

Σύμφωνα με τους γιατρούς του νοσοκομείου όπου μεταφέρθηκε, ο 43χρονος υπαρχιφύλακας έφερε τρία τραύματα: στο δεξί αγκώνα, στην οσφυική χώρα και στα πλευρά, στο ύψος του θώρακα.