Συνελήφθη χθες στα Τρίκαλα από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης 57χρονος δραπέτη φυλακών, ο οποίος έπειτα από άδεια που είχε πάρει δεν επέστρεψε στο σωφρονιστικό κατάστημα όπο�� κρατείτο.

Ύστερα επίσης από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση στις περιοχές των Τρικάλων και των Σερρών για την ίδια υπόθεση, συνελήφθησαν άλλα έξι άτομα για υπόθαλψη εγκληματία και παραβάσεις των νόμων περί εξαρτησιογόνων ουσιών και όπλων.

Πρόκειται συγκεκριμένα για πέντε άνδρες ηλικίας 58, 33, 29 (πατέρας και γιοί), 31 και 45 ετών και την 20χρονη κόρη του δραπέτη.

Ο 57χρονος αναζητείτο από πέρυσι τον Δεκέμβριο και είχε διαφύγει από δύο αστυνομικούς ελέγχους στους νομούς Σερρών και Θεσσαλονίκης αντίστοιχα, ενώ είχε εντοπιστεί το όχημα στο οποίο επέβαινε ένα πιστόλι και μικροποσότητα χασίς.

Εξέτιε ποινή για ληστεία, κλοπές κατ’ εξακολούθηση, παραβάσεις νομοθεσίας περί όπλων και πυρομαχικών, απάτη, παραβάσεις σχετικές με επιταγές και πλαστογραφία. Σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης και για απόπειρα βιασμού το διάστημα που ήταν δραπέτης.