Πρώτη ανάρτηση: 07/12/2013 23:27

Το τσουχτερό κρύο και τα λίγα χιόνια στα ορεινά είναι τα... χειμωνιάτικα χαρακτηριστικά του καιρού των τελευταίων μερών, αφού έχουμε και αρκετή ηλιοφάνεια. Νέα επιδείνωση του καιρού, όμως , αναμένεται από την Τετάρτη, με περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια που θα φτάσουν μέχρι την... Κρήτη.

Συνθήκες... παγετού είχαμε και σήμερα το πρωί σε πολλές περιοχές της χώρας με τον υδράργυρο να φτάνει αρκετά κάτω από το μηδέν, ενώ οι πολικές... πρωινές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες. Αύριο το θερμόμετρο θα δείξει... -9 βαθμούς κελσίου στη Φλώρινα, - 9 στο Νευροκόπι, -5 στο Σουφλί, -2 στα Ιωάννινα , -5 στο Καρπενήσι και -5 βαθμούς κελσίου στην Τρίπολη.

Λόγω της χιονόπτωσης των τελευταίων ημερών, αλλά και του παγετού που ακολουθεί... τις χαμηλές θερμοκρασίες, με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων από την Άρνισσα, τόσο προς το χιονοδρομικό του «Καϊμακτσαλάν», όσο και προς τον παραδοσιακό οικισμό Αγίου Αθανασίου, στην Πέλλα. Το ίδιο ισχύει για τους οδηγούς που κινούνται στην επαρχιακή οδό Φλώρινας - Καστοριάς, μέσω Βιτσίου.

Το... πραγματικά Χριστουγεννιάτικο σκηνικό του καιρού, όμως , θα στηθεί από την Τετάρτη, αφού σύμφωνα με τις προγνώσεις η θερμοκρασία θα "βουτήξει" πολύ πι�� κάτω και η χώρα θα ντυθεί στα λευκά μέχρι και τις... παραθαλάσσιες περιοχές, ενώ οι πρώτες νιφάδες θα κάνουν την εμφανισή τους και στο κέντρο της Αθήνας!

Σύμφωνα με τον κ. Σάκη Αρναούτογλου «τα χιόνια θα κατέβουν πολύ πολύ χαμηλά, ακόμα και σε περιοχές με υψόμετρο κάτω από τα 200 μέτρα στην Κεντρική Ελλάδα, αλλά θα πρέπει να χιονίσει την Τετάρτη το βράδυ έως και τα βόρεια τμήματα της Κρήτης. Όσον αφορά την Αττική , πιστεύω ότι θα έχουμε κάποιες νιφάδες Τετάρτη πρωί ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας και ένα δυνατό πασπάλισμα στα βόρεια ορεινά του νομού»

Μετράμε αντίστροφα μέχρι τις γιορτές και κάτι μας λέει ότι φ��τος ο Άγιος Βασίλης θα εγκαταλείψει το Ροβανιέμι , για να εγκατασταθεί στην Ελλάδα...