Απίστευτο και όμως… ελληνικό: 48χρονος πρωτοδίκης της Διοικητικής Δικαιοσύνης που εκτίει ποινή κάθειρξης έξι ετών στις φυλακές Χαλκίδας επειδή αποπλάνησε τον πεντάχρονο γιο του, παραμένει ακόμα στο Δημόσιο και θα αποφασίσει τελικά η ολομέλεια του ΣτΕ για το εάν θα απομακρυνθεί από το δικαστικό σώμα!

Ο συγκεκριμένος πρωτοδίκης θα ζητήσει από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας να αναβληθεί η εκδίκαση της παραπομπής του σε οριστική απόλυση από το δικαστικό σώμα, μέχρι να αποφανθεί το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, στο οποίο έχει προσφύγει. Στην προσφυγή ο πρωτοδίκης υποστηρίζει ότι παραβιάστηκε το δικαίωμά του σε δίκαιη δίκη και αμφισβητεί την κρίση των ποινικών δικαστών.

Ο πρωτοδίκης έχει καταδικαστεί από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών σε κάθειρξη 6 ετών και 3ετή στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για «αποπλάνηση ανηλίκου μη συμπληρωθέντος το 10ο έτος της ηλικίας του κατ' εξακολούθηση», ύστερα από μήνυση που κατέθεσε το 2001 η πρώην σύζυγός του.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο υποχρέωνε το γιο του, όταν τον φιλοξενούσε σπίτι του, να του ικανοποιήσει τις σεξουαλικές του επιθυμίες, λέγοντάς του πως αν δεν δεχόταν, «δεν θα του έπαιρνε το απόγευμα παγωτό», ενώ τον υποχρέωνε ακόμη και εκβιαστικά, με ξυλοδαρμό, στέρηση φαγητού κ.λπ., να δέχεται τις σεξουαλικές του επιθυμίες.

Πρωτόδικα, είχε καταδικαστεί από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών σε κάθειρξη 13 ετών, αλλά στο δεύτερο βαθμό, στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων η ποινή του μειώθηκε.

Ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης Αντ. Ρουπακιώτης τον έθεσε σε αργία από τις 19/12/2011, ενώ στις 11.7.2012 έστειλε στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας ερώτημα, για το αν πρέπει ο παιδεραστής να απολυθεί οριστικά ή όχι από το δικαστικό σώμα, λόγω της καταδίκης του για «αδίκημα που τελέσθηκε με δόλο».