Χιλιάδες οικογένειες που είχαν ασφαλιστεί σε εταιρείες του Ομίλου Ασπίς Πρόνοια, ζούνε ένα απίστευτο δράμα τα τελευταία χρόνια, καθώς μαζί με την εταιρεία χρεοκόπησαν και οι ζωές τους….

Η Ευαγγελία Βασιλάκου πίστεψε πως στην δύσκολη στιγμή θα είχε στήριγμα τα χρήματα που αποταμίευε. «Είχα νοσηλευτεί και μου κόστισε γύρω στις 15.000 ευρώ, τα οποία ποτέ δεν μου δόθηκαν. Στο διάστημα που διεκδίκησα τα λεφτά μου η εταιρεία έκλεισε και έτσι δεν τα πήρα ποτέ..»

Αυτή όμως δεν είναι η μόνη περίπτωση καθώς 250.000 είναι τα συμβόλαια των δυο εταιρειών, και αριθμούν συνολικά 1.000.000 άτομα, με το ποσό να αγγίζει τα 850.εκ. ευρώ

Πίσω από τους αριθμούς κρύβονται κατεστραμμένες οικογένειες, όπως του Παναγιώτη Βρεττού, ο οποίος πού��ησε ακίνητη περιουσία αξίας 185 χιλιάδων ευρώ, για να επενδύσει τα χρήματα για τις σπουδές των παιδιών του και την εξασφάλισή τους.

Σε χειρότερη μοίρα είναι ο Χρήστος Γαβριήλ, που κατέθεσε σε τράπεζα τίτλους αξίας 400.000 ευρώ για πάρει δάνειο για την επιχείρησή του. Μετά την πτώχευση, η αξία των τίτλων μηδενίστηκε, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του από την τράπεζα.

Μετά τον Παύλο Ψωμιάδη, ο οποίος εκτίει ποινή κάθειρξης 8 ετών, έχουν συλληφθεί μετά από εντάλματα που εξέδωσε ο ανακριτής Διαφθοράς, που ερευνά την υπόθεση της ΑΣΠΙΣ Πρόνοια- η σύζυγος, η κόρη και ο γιος του επιχειρηματία και επικεφαλής του Ομίλου.