Η κορυφαία Καναδή λογοτέχνης Μάργκαρετ Άτγουντ πρόκειται να τιμηθεί με τον τίτλο της επίτιμης διδάκτορος τ��υ Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) σε ειδική τελετή που θα πραγματοποιηθεί στις 9/12, στο Ελληνικό Προξενείο στο Τορόντο παρουσία του πρεσβευτή της Ελλάδας στον Καναδά, Ελευθερίου Αγγελόπουλου.

Η Σύγκλητος του ΕΚΠ έχει αποφασίσει ομόφωνα να απονείμει τον τίτλο στην κορυφαία Καναδή συγγραφέα, ποιήτρια, μυθιστοριογράφο και κριτικό -με ογκώδες, πολυβραβευμένο και πρωτότυπο έργο.

Ο πρεσβευτής του Καναδά στην Ελλάδα Ρόμπερτ Πεκ, χαιρετίζοντας την απόφαση της Συγκλήτου δήλωσε: «Η Μάργκαρετ Άτγουντ είναι μια από τις πιο διάσημες συγγραφείς του Καναδά και πολύ γνωστή στην Ελλάδα. Καθώς ολοκληρώνουμε τις εκδηλώσεις που σφραγίζουν τα 70 χρόνια επίσημων διπλωματικών σχέσεων Καναδά-Ελλάδας, γιορτάζουμε αυτή την ιδιαίτερη τιμή».

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στο Πανεπιστήμιο Αθηνών έχει ιδρυθεί κέντρο Καναδικών Σπουδών, το οποίο προωθεί την καναδική λογοτεχνία στην Ελλάδα.