Πέντε χρόνια πέρασαν από τον θάνατο του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου, που έπεσε νεκρός στα Εξάρχεια από τις σφαίρες του αστυνομικού Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Στο πόδι βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ εν όψει των συγκεντρώσεων που θα πραγματοποιηθούν το πρωί, αλλά και το απόγευμα στη μνήμη του 15χρονου Αλέξη.

Οι πορείες

Στις 11:00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί μαθητικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια και πορεία στη Βουλή, ενώ για τις 18:00 έχει προγραμματιστεί στο ίδιο μέρος συγκέντρωση μνήμης στον Αλέξη Γρηγορόπουλο και πορεία.

Όπως σας γράψαμε και από το star.gr, μετά από εντολή της αστυνομίας από τις 10 το πρωί αναμένεται να κλείσουν οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα», «Πανεπιστήμιο» και «Ευαγγελισμός».

Τροποποιήσεις αναμένεται να υπάρξουν στα δρομολόγια των λεωφορείων, ενώ το απόγευμα, οπότε θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη πορεία προς τη Βουλή, αναμένεται να κλείσουν και αρκετοί σταθμοί του μετρό.

Αυξημένα θα είναι τα μέτρα ασφαλείας και στην υπόλοιπη Ελλάδα, που θα γίνουν συγκεντρώσεις.

Στην Θεσσαλονίκη

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα γίνουν και στην Θεσσαλονίκη, με διακοπές-εκτροπές της κυκλοφορίας και απαγορεύσεις στη στάση και στάθμευση των αυτοκινήτων σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Οι κυκλοφοριακές παρεμβάσεις, όπως ανακοίνωσε η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, θα ξεκινήσουν από τις 10 το πρωϊ ενώ θα υπάρξουν αλλαγές και στα δρομολόγια των αστικών λεωφορείων.

- Από τις 10.00 σταδιακά θα υπάρξουν παρεμβάσεις (διακοπές- εκτροπές) της κυκλοφορίας στους δρόμους: Εγνατία, Εθν.Αμύνης , Τσιμισκή, Αγ.Δημητρίου, Πλατεία Δημοκρατίας, Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ., Καρ.Ντηλ, Βασ.Ηρακλείου, Γ΄Σεπτεμβρίου, Αγγελάκη, Αρμενοπούλου, Γρ.Λαμπράκη, Κ.Καραμανλή και όπου αλλού απαιτηθεί, ανάλογα με τις επικρατούσες κάθε φορά κυκλοφοριακές συνθήκες.

- Επίσης από τις 05.00 το πρωί δεν θα επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση των αυτοκινήτων στους δρόμους: Εθν. Αμύνης από Αγ.Δημητρίου μέχρι πλατεία Λ.Πύργου), Αγ.Δημητρίου (από Εθν.Αμύνης μέχρι Γ΄ Σεπτεμβρίου και από Προξένων μέχρι Φ.Δραγούμη), Γ΄ Σεπτεμβρίου (από οδό Αγ.Δημητρίου μέχρι Γρ.Λαμπράκη), Αρμενοπούλου (από Δημ.Γούναρη μέχρι Εθν.Αμύνης), Βασ.Ηρακλείου (από πλατεία Αριστοτέλους μέχρι Κ.Ντήλ), Κ.Ντήλ (από Τσιμισκή μέχρι Βασ.Ηρακλείου), Γρ.Λαμπράκη (από Εγνατία μέχρι Γ΄ Σεπτεμβρίου), Κ.Καραμανλή (από Γ. Σεπτεμβρίου μέχρι Καυτατζόγλου) καθώς και όπου αλλού απαιτηθεί.