Συνελήφθησαν με εντάλματα του ανακριτή διαφθοράς, προέδρου Πρωτοδικών Χρ. Παπακώστα, η σύζυγος, η κόρη και ο γιος του προσωρινά κρατούμενου και καταδικασμένου επιχειρηματία και επικεφαλής της ΑΣΠΙΣ Πρόνοια, Παύλου Ψωμιάδη.

Τα εντάλματα εκδόθηκαν στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται για την μεγάλη υπόθεση της ΑΣΠΙΣ και αφορά στα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, απάτης απιστίας και υπεξαίρεσης , ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και συνέργειας στις παραπάνω πράξεις.

Η ζημιά που φέρονται να έχουν υποστεί οι επενδυτές και το ελληνικό δημόσιο εκτιμάται πώς ξεπερνά τα 200 εκατομμύρια ευρώ.

Ήδη ο επιχειρηματίας έχει καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης για την περίφημη εγγυητική επιστολή των 550.000 ευρώ, ενώ πρόσφατα του επιβλήθηκε εκ νέου προσωρινή κράτηση για τα αδικήματα της υπεξαίρεσης και ξεπλύματος περίπου 6 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία προέρχονταν από αύξηση μετοχικού κεφαλαίου προερχόμενα από αύξηση μετοχικού κεφαλαίου εταιρίας, τα οποία όμως, φέρονται να κατέληξαν σε τραπεζικό λογαριασμό του.

Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στα δικαστήρια.