��ρώτη ανάρτηση: 04/12/2013 13:02

Στο πλευρό του Θ. Πελεγρίνη στέκεται η Σύγκλητος η οποία στη συνεδρίαση της που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο ψήφισε ομόφωνα "όχι" στη παραπομπή του πρύτανη του πανεπιστημίου Αθηνών στο πειθαρχικό συμβούλιο για παράβαση καθήκοντος.

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος παραπομπής του πρύτανη» αναφέρεται στην ανακοίνωση.Η Σύγκλητος δηλώνει, επίσης, ότι είναι αναρμόδια εκ του νόμου να αποφασίσει για το θέμα της παραπομπής του πρύτανη.

Οι διοικητικοί υπάλληλοι του ιδρύματος θα συνεδριάσουν στις 10 το πρωί της Πέμπτης, προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Νωρίτερα, σε εκδήλωση των διοικητικών υπαλλήλων ο κ. Πελεγρίνης κατηγόρησε τον κ. Αρβανιτόπουλο για αυταρχισμό και ότι «έχει υποπέσει σε σωρεία λαθών», ενώ αποκάλεσε το Συμβούλιο του ΕΚΠΑ «πέμπτη φάλαγγα του (ισπανού δικτάτορα) Φράνκο», αφήνοντας να εννοηθεί ότι ενεργεί για λογαριασμό του υπουργείου Παιδείας.

«Αισθάνομαι δέος για την απεργία των υπάλληλων μας, δίνουν το αίμα τους για να σώσουν τις σάρκες τους» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πελεγρίνης καταχειροκροτούμενους από το προσωπικό του Ιδρύματος.

«Εγώ δεν ξέρω αν θα είμαι αύριο εδώ, αλλά είμαι υπερήφανος για σας» πρόσθεσε, απευθυνόμενος στους διοικητικούς υπαλλήλους.

Kατηγόρησε δε το ΥΠΠΑΙΔ για αυταρχισμό, ενώ είπε: «προτιμώ ένα πανεπιστήμιο με ζωντανούς φοιτητές, από ένα πανεπιστήμιο που να έχει παρεισφρήσει η Χρυσή Αυγή».

Την ίδια ώρα σε εξέλιξη βρίσκεται η γενική συνέλευση των διοικητικών υπαλλήλων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Στο ΕΜΠ άνοιξαν σήμερα δύο σχολές ακόμη, γεγονός που σημαίνει ότι συνολικά λειτουργούν έξι από τις εννέα του ιδρύματος.

Το απόγευμα ο υπουργός Παιδείας Κ.Αρβανιτόπουλος θα συναντηθεί με εκπροσώπους της ομοσπονδίας των διοικητικών υπαλλήλων.