Ελεύ��εροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν μετά την απολογία τους οι δυο δικηγόροι, ο διευθυντής του ΣΔΟΕ, και ο επιχειρηματίας οι οποίοι κατηγορούνται για εμπλοκή σε κύκλωμα εκβίασης ιδιοκτήτριας επιχείρησης χρυσού. Ο πέμπτος κατηγορούμενος, ένας αστυνομικός, αφέθηκε ελεύθερος χωρίς κανέναν όρο.

Οι περιοριστικοί όροι που τους επιβλήθηκαν είναι χρηματική εγγύηση από 100000 εώς 200000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους.

Στις απολογίες τους ενώπιον του ανακριτή διαφθοράς κ. Σαριωτη οι οποίες ολοκληρώθηκαν αργά χθες το βράδυ, αρνήθηκαν ότι επιχείρησαν να εκβιάσουν την επιχειρηματία ζητώντας της 400.000 ευρώ προκειμένου να «παγώσει» ο έλεγχος που έκανε στο κατάστημά της το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος καθώς είχαν εντοπιστεί αδήλωτα κοσμήματα 16 κιλών.

Υποστήριξαν ότι η καταγγέλλουσα προσπάθησε να τους παγιδεύσει προκειμένου να τύχει της 10ετους φορολογικής ασυλίας που προβλέπει ο νόμος σε περίπτωση αποκάλυψης περιστατικών διαφθοράς κρατικών αξιωματούχων.