Σοβαρά προβλήματα σε πολλές περιοχές της χώρας έχει προκαλέσει η κακοκαιρία.

Στην Αθήνα, μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων στη Λ. Πάρνηθος. Συγκεκριμένα υποχρεωτική εί��αι η χρήση αλυσίδων από το ύψος του τελεφερίκ (22χλμ) προς το καζίνο.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά (με υψόμετρο πάνω από 600 μέτρα) θα σημειωθούν τις πρωινές ώρες της Τετάρτης στην Αττική.

Επίσης όπως σας γράψαμε και σε προηγούμενη ανάρτηση, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύσσεται η περιοχή της Κισσάμου στα Χανιά λόγω των έντονων βροχοπτώσεων. Από την έντονη βροχόπτωση έχει καταρρεύσει όλο το οδικό δίκτυο στην περιοχή, ενώ κινδύνευσαν και οδηγοί. Κάποιοι μαθητές που είχαν πάει στο σχολείο γύρισαν σπίτια τους με... περιπολικά.

Οι εικόνες θυμίζουν βιβλική καταστροφή.

Στην περιοχή του Κουρφαλώνα υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση υδάτων και στο σημείο επιχειρούν μηχανήματα για τον καθαρισμό της περιοχής. Στις περιοχές Ποταμίδα και Βουλγάρω «φούσκωσαν» ρέματα κοντά σε δύο σπίτια, ενώ στην περιοχή των Βουκολιών αναφέρθηκε εισροή υδάτων σε δύο κατοικίες.

Ο δρόμος από Καλουδιανά προς Καστέλι (παλαιά εθνική) που διέρχεται ο Κακοπέρατος ποταμός είναι κλειστός και η διαδρομή θα γίνεται από το νέο οδικό δίκτυο.

Κατολισθήσεις αναφέρθηκαν στη θέση Τοπόλια, ενώ σε μερική επιφυλακή βρίσκεται η διοίκηση πυροσβεστικών υπηρεσιών Χανίων.

Στην περιοχή του δήμου Χανίων η Πυροσβεστική δέχτηκε κλήσεις για απάντληση υδάτων από υπόγεια σπιτιών στην Αγιά, ενώ στην περιοχή Σταυρού αναφέρθηκαν μεγά��ες συγκεντρώσεις υδάτων σε περιοχές όπου είχαν μπαζωθεί ρέματα. Στο σημείο βρίσκονται μηχανήματα καθαρισμού.

Την ίδια ώρα, πολλοί δρόμοι του Ηρακλείου μετατράπηκαν σε ποτάμια με αποτέλεσμα σπίτια και καταστήματα να πλημμυρίσουν.
Προβλήματα επίσης έχουν καταγραφεί στο οδικό δίκτυο με κατολισθήσεις.
Μια πτήση ακυρώθηκε από το Ηράκλειο, εξαιτίας της νέφωσης ενώ 5 πτήσεις με προορισμό τα Χανιά προσγειώθηκαν τελικά στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» του Ηρακλείου.

Στα Ιωάννινα πάλι υπάρχουν προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων από πτώσεις δένδρων περιμετρικά της πόλης των Ιωαννίνων. Έτσι, η Τροχαία προχώρησε σε εκτροπή της κυκλοφορίας στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων- Κακκαβιάς, στο ύψος του αεροδρομίου Ιωαννίνων, ενώ προβλήματα σημειώνονται και στην παλαιά εθνική οδό Ιωαννίνων-Γρεβενών, στο ύψος της Αμφιθέας.

Στα ορεινά του νομού Ιωαννίνων χιονίζει από τη νύχτα.

Στο Μαίναλο, το χιόνι φτάνει σε ύψος τα 20 εκατοστά, στη Βυτίνα υπάρχει χιονόστρωση, ενώ χιονίζει ως τις παρυφές της Τρίπολης.

Αποκλεισμένο είναι το χωριό Κοσμάς στη Νότια Κυνουρία και με δυσκολία διεξάγεται η κυκλοφορία προς τα χωριά του Φαλάνθου, χωρίς όμως τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Επίσης, σημειώνεται χιονόπτωση τόσο στην ορεινή Λακωνία όσο και την ορεινή Κορινθία, γι' αυτό και οι οδηγοί που κινούνται στο ορεινό οδικό δίκτυο της Πελοποννήσου, πρέπει απαραιτήτως να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες. Χιόνια θα συναντήσουν, επίσης, όσοι κινούνται στην εθνική οδό Τρίπολης- Σπάρτης.

Να σημειωθεί ότι απαγορεύθηκε ο απόπλους όλων των επιβατικών σκαφών στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου, λόγω των ισχυρών ανέμων.

Τέλος, ακατάλληλο για οικιακή χρήση είναι το νερό στο Ναύπλιο λόγω έντονης θολότητας και συστήνεται στους πολίτες να μην το χρησιμοποιούν.

Σύμφωνα με τον δήμο Ναυπλιέων, οι έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών επηρέασαν το νερό των πηγών Λέρνης και Αμυμώνης, από τις οποίες υδροδοτείται η πόλη, με συνέπεια να έχει επηρεαστεί η ποιότητα του νερού.