Χωρίς θέρμανση αναγκάζονται και ζουν χιλιάδες πολίτες, εξαιτίας της ανέχειας. Μάλιστα πολλά νοικοκυριά, δεν έχουν ούτε ρεύμα, με αποτέλεσμα οι συνθήκες να γίνονται εξαιρετικά δύσκολες τις κρύες νύχτες του χειμώνα.

Η Δικαία Μαυρογάννη που μιλάει στην κάμερα του Star, χρησιμοποιεί την λάμπα πετρελαίου για να φωτίζει τις κρύες νύχτες του χειμώνα, αλλά, κα�� σαν θερμαντικό, αφού ζει χωρίς ρεύμα, εδώ και εφτά μήνες στο σπίτι της στο Πέραμα..

«Όταν κάνει κρύο έξω, κάνει κρύο και μέσα. Δεν μπορώ να κυκλοφορήσω με ένα μπλουζάκι, θα βάλω και το μπουφάν μου, θα βάλω και το πουλόβερ μου, για να περάσει και η βραδιά, για να περάσει και η μέρα, και να περάσει ο χειμώνας, μετράμε μια μία τη μέρα να φεύγει» σημειώνει και προσθέτει «Το καλοριφέρ είναι διακοσμητικό, το air-condition κάθεται εκεί χωρίς να μπορείς να το λειτουργήσεις, και όλα τα υπόλοιπα του νοικοκυριού».

Εντωμεταξύ, την ώρα που τα φώτα στις κολώνες της ΔΕΗ απέναντι από το σπίτι της είναι αναμμένες μέρα μεσημέρι, η ίδια ζει ένα δράμα κάθε φορά που νυχτώνει.

«Δεν θέλω να νυχτώνει ειδικά τώρα το χειμώνα, σε πιάνει κατάθλιψη. Μέχρι στιγμής δεν έχω ανάψει τίποτα. Σκέφτομαι τι μπορώ να βάλω εδώ, που είναι όλα επικίνδυνα και έχουν έξοδα, και το πετρέλαιο, και οι μπουκάλες, το μαγκάλι δεν το συζητώ, προτιμώ να κουκουλωθώ με την κουβέρτα μου, παρά να βάλλω το μαγκάλι.»

Να σημειωθεί ότι από τους 7.000.000 πελάτες που βρίσκονται στο δίκτυο διανομής της ΔΕΗ, 350.000 νοικοκυριά, έχουν κόψει το ρεύμα, επειδή δεν έχουν να το πληρώσουν ή για να γλιτώσουν το χαράτσι, ενώ είχαμε και 35.000 περιπτώσεις ρευματοκλοπής.