​​Σειρά κινητοποιήσεων, διαμαρτυρόμενοι για τα φορολογικά μέτρα, την πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, θα πραγματοποιήσουν το επόμενο διάστημα οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι από την περιοχή της Θεσσαλονίκης που συντάσσονται με την Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση.

Η πρώτη κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε ί σήμερα, Τρίτη, το πρωί, στην Εφορία Λαγκαδά.

Μέχρι τα Χριστούγεννα, θα πραγματοποιηθούν κινητοποιήσεις σε Χαλάστρα, Κύμινα, Μάλγαρα (δεν έχουν αποφασιστεί συγκεκριμένες ημερομηνίες) και στη συνέχεια οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι θα δώσουν αγωνιστικό ραντεβού στην έκθεση Agrotica, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί από τις 30 Ιανουαρίου έως τις 2 Φεβρουάριου του 2014.

Στο μεταξύ σε τέσσερις μήνες με αναστολή καταδικάσθηκαν για το αδίκημα της παρακώλυσης συγκοινωνιών αγρότες της περιοχής που συμμετείχαν πριν από 3 χρόνια σε κινητοποιήσεις.

Ο κ. Ζήσης Ζ��ρας, μέλος της διοίκησης της ΕΑΣ Κοζάνης Σερβίων, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός αυτό, σημειώνοντας πως ο υπουργός είχε υποσχεθεί πως όλες αυτές οι περιπτώσεις των αδικημάτων θα έμπαιναν στο αρχείο, όμως τις επανέφεραν προσπαθώντας να κάμψουν την αγωνιστικότητα των αγροτών σε μελλοντικές κινητοποιήσεις.