Πρώτη ανάρτηση: 03/12/2013 00:30​

Νέα επιδείνωση παρουσιάζει από σήμερα, Τρίτη, ο καιρός, με ισχυρές καταιγίδες και χιόνια, αλλά και τον υδράργυρο να πέφτει κατακόρυφα, δείχνοντας σε κάποιες περιοχές ακόμα και 0 βαθμούς!

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, στη δυτική και κεντρική Μακεδονία και Θεσσαλία θα σημειωθούν παροδικές χιονοπτώ��εις, αρχικά στα ορεινά και βαθμιαία και σε περιοχές με υψόμετρο 400 - 600 μέτρα. Τα φαινόμενα από το βράδυ θα σταματήσουν.

Στην κεντρική και ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Πελοπόννησο θα σημειωθούν χιονοπτώσεις, αρχικά στα ορεινά και από το απόγευμα και σε περιοχές με υψόμετρο περίπου 600 μέτρα.

Ισχυρές καταιγίδες είναι πιθανόν να εκδηλωθούν από το απόγευμα της Τρίτης σε νότια Πελοπόννησο και Κρήτη. Νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα περιμένουμε στην Αττική, όπου η θερμοκρασία θα φτάσει τους 10 βαθμούς Κελσίου, ενώ νεφώσεις με τοπικές βροχές νωρίς το πρωί και τον υδράργυρο στους 9 βαθμούς θα έχει η Θεσσαλονίκη.

Η θερμοκρασία θα πέσει κατακόρυφα από βορρά προς νότο, με το θερμόμετρο να δείχνει: από 0 έως 11 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα με τη μέγιστη στη Δυτική Μακεδονία να μην ξεπερνάει τους 3 βαθμούς, από 7 έως 8 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 9 έως 12 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 8 έως 14 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 10 έως 20 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Σε όλη την χώρα θα πνέουν βοριάδες, που στα ανατολικά και τα βόρεια θα φτάνουν τα 9 μποφόρ και στο κεντρικό Αιγαίο τα 10.

Την Τετάρτη, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και στα ορεινά της Κρήτης θα χιονίσει, ενώ οι θερμοκρασίες στα αν��τολικά της χώρας θα παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα, με παγετό στα βόρεια, τη νύχτα και νωρίς το πρωί.

Δείτε στο βίντεο το δελτίο καιρού του Star για σήμερα, Τρίτη!