Τριτοκοσμικές είναι οι συνθήκες υγιεινής στα νοσοκομεία ΚΑΤ και Σισμανόγλειο. Σκουπίδια δίπλα στα πιάτα, αποτσίγαρα παντού και βρωμιά συνθέτουν το σκηνικό σε δύο από τα πιο γνωστά νοσοκομεία της χώρας.

Πρόσφατα είχαν γίνει έγγραφες καταγγελίες στο υπουργείο Υγείας από τους επόπτες υγείας της περιφέρειας βορείου τομέα Αθηνών. Όμως το Star και ο Βαγγέλης Γκούμας βρέθηκαν εκεί και όπως διαπιστώθηκε τίποτα δεν έχει αλλάξει.

Στην κουζίνα του νοσοκομείου Σισμανόγλειο τα μαγειρεμένα φαγητά βρίσκονται δίπλα στα σκουπίδια, η υγρασία έχει ποτίσει όλους τους τοίχους , μέσα στους φούρνους υπάρχουν σκου��ιασμένες και λερωμένες σχάρες, τα ντουλάπια είναι σπασμένα, τρόφιμα είναι ξεσκέπαστα μέσα σε βρώμικα ντουλάπια, τα νερά τρέχουν από τα χαλασμένα μηχανήματα και οι υπάλληλοι διαμαρτύρονται.

Παρόμοια, ίσως και… χειρότερη είναι η κατάσταση στο ΚΑΤ. Τα ιατρικά απόβλητα είναι πεταμένα σε κοινόχρηστους χώρους κοντά σε βαρέλια και δοχεία με λαδιά μηχανών. Τα ανοξείδωτα ντουλάπια που υποτίθεται ότι πρέπει να φυλάσσονται είναι γεμάτα σκουπίδια.

Στους εσωτερικούς χώρους οι τοίχοι έχουν σαπίσει, πανάκριβα μηχανήματα είναι σε αχρηστία ενώ οι γόπες τα από τα τσιγάρα μέσα στο νοσοκομείο δείχνουν ότι το κάπνισμα πέφτει σύννεφο.

Δείτε το βίντεο με τις σοκαριστικές εικόνες. Δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας!