Νέο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, αλλά και έκτακτο δελτίο θυελλωδών ανέμων για την Τρίτη εξέδωσε η ΕΜΥ.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις, στην Δυτική και Κεντρική Μακεδονία θα σημειωθούν παροδικές χιονοπτώσεις αρχικά στα ορεινά και βαθμιαία και σε περιοχές με υψόμετρο 400 – 600 μέτρα. Τα φαινόμενα θα σταματήσουν από το βράδυ.

Στην Κεντρική και Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Πελοπόννησο θα σημειωθούν χιονοπτώσεις, οι οποίες θα ξεκινήσουν από τα ορεινά και το απόγευμα θα επεκταθούν σε περιοχές με υψόμετρο 600 μέτρα.

Επιπλέον, ισχυρές καταιγίδες είναι πιθανό να εκδηλωθούν από το απόγευμα στην νότια Πελοπόννησο και την Κρήτη, ενώ οι βόρειοι άνεμοι θα ενισχυθούν στα ανατολικά και τα νότια στα 7 με 9 μποφόρ και στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο στα 10 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα πέσει στους 6-8 βαθμούς από βορρά προς νότο.

Την Τετάρτη αναμένεται να εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, ενώ στα ορεινά της Κρήτης θα χιονίσει.

Από το απόγευμα της Τετάρτης οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα εξασθενήσουν, αλλά οι θερμοκρασίες στα ανατολικά θα παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα με παγετό στα βόρεια την νύχτα και νωρίς το πρωί.