​«Η κοινωνία δεν αντέχει άλλα μέτρα» είπε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, ο οποίος κατηγορηματικός και δίχως περιστροφές, καταδικάζει τις μνημονιακές τακτικές της κοινωνικής εξαθλίωσης.

«Θλίβομαι που η ιστορική και όμορφη χώρα μας έγινε περίγελως της Ευρώπης. Να αλλάξουμε μυαλά για να αλλάξει η κατάσταση!» είπε.

Ο κ. Ιερώνυμος αγανακτεί για την εικόνα της χώρας που έχει καταντήσει «περίγελως της Ευρωπαϊκής Ένωσης», στηλιτεύει όσους οδηγούν σε εκτροπή της Δημοκρατίας, εκτιμά ότι η αγανάκτηση και οι ανάγκες των Ελλήνων, θα οδηγήσουν σε πολιτικές εξελίξεις.

Καταδικάζει απερίφραστα τα κρούσματα βίας και νεοναζισμού, διατηρεί τις επιφυλάξεις του για το ισλαμικό τέμενος, δηλώνει κάθετα αρνητικός στα σύμφωνα συμβίωσης, μιλά γαι τις αυτοχειρίες της εποχής μας.

Ο Αρχιεπίσκοπος εμφανίζεται έτοιμος για αλλαγές στις δομές της Εκκλησίας, ακόμη και την ισοβιότητα των αρχιερέων, απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε εκπροσώπους από όλα τα κόμματα για να ξεκαθαριστεί το θέμα της «δήθεν αμύθητης εκκλησιαστικής περιουσίας» και εξηγεί γιατί ο ρόλος της Εκκλησίας δεν εξαντλείται στις φιλανθρωπίες, τις ελεημοσύνες και τα συσσίτια.