Πρώτη ανάρτηση: 01/12/2013 18:31

Μια κρίσιμη και μυστική συνάντηση είχε το βράδυ της Κυριακής ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος με τους διοικητικούς υπαλλήλους του Πανεπιστημίου της Αθήνας και του Πολυτεχνείου, προκειμένου να σωθεί το εξάμηνο!

Τη Δευτέρα στις 11:00 και θα γίνουν δυο συνελεύσεις, μια όσων στηρίζουν την απεργία και μία εκείνων που θέλουν να τελειώσει, θα γίνει μια κοινή συνεδρίαση με στόχο να βγει ομόφωνη απόφαση για το αν η απεργία στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας θα συνεχιστεί ή όχι.

Η νέα γενική συνέλευση των μελών του συλλόγου διοικητικών υπαλλήλων του πανεπιστημίου Αθηνών έχει προγραμματιστεί για την Δευτέρα το πρωί με κάλπη.

Από ότι φαίνεται είναι η ύστατη προσπάθεια για να λυθεί το αδιέξοδο.

Στη συνάντηση συμμετείχαν τα σωματεία των διοικητικών υπαλλήλων που θέλουν να λήξει η απεργία, όσο κι εκείνοι που επιμένουν στη σκληρή γραμμή της συνέχισης της απεργίας.

Από την άλλη και σύμφωνα με το Έθνος, την πόρτα της εξόδου από το Καποδιστριακό φαίνεται να δείχνει ο υπουργός Παιδείας στον πρύτανη του Πανεπιστημίου, Θεδόση Πελεγρίνη!

Μετά τις επανειλημμένες εκκλήσεις του υπουργού να ανοίξει το Πανεπιστήμιο που βρίσκεται σε ομηρεία πάνω από 2 μήνες τώρα, ο Κ. Αρβανιτόπουλος κάνει ένα βήμα μπροστά!

Την Δευτέρα λοιπόν, παραπέμπει τον πρύτανη του Πανεπιστημίου της Αθήνας, Θεοδόση Πελεγρίνη, στο πειθαρχικό, θέτοντάς τον σε αργία.

Η κυβέρνηση θεωρεί πως αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος για να αρθεί το αδιέξοδο και μετά από δυόμιση μήνες να ανοίξει το πανεπιστήμιο της Αθήνας.