Η αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα έχει ξεκινήσει και παρά την… οικονομική στενότητα της πλειοψηφίας των Ελλήνων, οι καταστηματάρχες ελπίζουν ότι θα καταφέρουν να πάρουν μια ανάσα, βλέποντας τις δουλειές λόγω γιορτών να παίρνουν τα πάνω τους.

Από τις 12 Δεκεμβρίου λοιπόν ξεκινά το εορταστικό ωράριο που σημαίνει ότι τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά τις τελευταίες τρεις Κυριακές του χρόνου.

Αναλυτικά, από Δευτέρα έως Παρασκευή τα εμπορικά καταστήματα θα λειτουργούν από τις εννέα το πρωί μέχρι τις εννέα το βράδυ, τα Σάββατα, από τις εννέα το πρωί μέχρι τις έξι το απόγευμα (εκτός από το Σάββατο 14/12, που προτείνεται να παραμείνουν ανοιχτά μέχρι τις τέσσερις) και τις τρεις τελευταίες Κυριακές του χρόνου από τις έντεκα μέχρι τις έξι το απόγευμα.

Την παραμονή των Χριστουγέννων και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά από τις εννέα το πρωί μέχρι τις έξι το απόγευμα, ενώ θα παραμείνουν κλειστά την Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου, την Πέμπτη 26 Δεκεμβ��ίου, την Τετάρτη 1η Ιανουαρίου και την Πέμπτη 2 Ιανουαρίου.

Από την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου θα επανέλθει το κανονικό ωράριο, ενώ ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών ανακοίνωσε ότι για την εργασία της Κυριακής 15 Δεκεμβρίου θα δοθεί εκ περιτροπής στο προσωπικό μια μέρα αναπληρωματικής ανάπαυσης.​