Οργή, θλίψη και ανατριχίλα προκαλεί η επιστολή του θείου της 27χρονης δασκάλας, που έχασε τη ζωή της κατά τη διάρκεια της θεομηνίας στη Ρόδο.

Ο Νίκος Λαζαρίδης, εκτός από τα λάθη και τις παραλείψεις εκ μέρους του δήμου Ρόδου και της Περιφέρειας Νότιου Αιγαίου που οδήγησαν στην τραγωδία, αποκαλύπτει ότι ο ίδιος μετέφερε τη σορό της ανιψιάς του στην Εύβοια με έξοδα της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών.

1E64A7C885AAC713FE699D608847B898.jpg
Μάλιστα, όπως υποστηρίζει οι "ανευθυνοϋπεύθυνοι" δεν είπαν στην οικογένεια ούτε συλλυπητήρια.

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή

«Κύριοι ανευθυνοϋπεύθυνοι,
Κύριε Δήμαρχε Ρόδου Ευστάθιε Κουσουρνά,
Κύριε Αντιπεριφερειάρχη-Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Φώτη Χατζηδιάκο και Μαχαιρίδη Ιωάννη αντίστοιχα, Αστυνομική Διεύθυνση (Τροχαία), Πυροσβεστική Υπηρεσία και όποια άλλη Αρχή ευθύνεται για την τραγωδία της Ρόδου την 22/11/2013, ημέρα Παρασκευή και ώρα 16:05μ.μ. που πνίγηκε η δασκάλα Αναστασία Κατσαρού και οι άλλοι άνθρωποι.
Σας πληροφορώ ότι πνίγηκαν λόγω της αδιαφορίας σας από τις παραλήψεις και την ανικανότητά σας.

Η Ρόδος, ένα πανέμορφο νησί, τουριστικός προορισμός, έχει φιλοξενήσει εκατομμύρια τουρίστες από όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου (να εύχεστε να μην έχετε στο μέλλον τουρίστες θύματα). Τα παιδιά του λαού που πνίγηκαν είναι εύκολη υπόθεση θα τα κουκουλώσετε εύκολα.

Το Διεθνές Αεροδρόμιο της Ρόδου συνδέεται με την χώρα από μία γέφυρα η οποία κατασκευάστηκε από τους Ιταλούς το 1940. Κύριοι Ανευθυνοϋπεύθυνοι, ως Πολιτεία, ως Περιφέρεια, είστε ανίκανοι, ακατάλληλοι! Μήπως περιμένετε να γίνει πάλι κατοχή από Γερμανούς και Ιταλούς για να σας φτιάξουν καινούργια και πιο σύγχρονη γέφυρα;

Η γέφυρα αυτή, έχει μια λωρίδα κυκλοφορίας. Η άλλη λωρίδα κυκλοφορίας είναι το στενοσόκακο μέσα στο ποτάμι όπου και πνίγηκαν η δασκάλα και οι άλλοι άνθρωποι.
Σας πληροφορώ, ότι την Παρασκευή 22/11/2013, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία είχε εκδώσει έκτακτο δελτίο ακραίων καιρικών φαινομένων το οποίο δεν μπορείτε να αμφισβητήσετε διότι το έχω στα χέρια μου. Εσείς ενημερωθήκατε;

Αν ναι, πια προληπτικά μέτρα λάβατε; Εγώ ένας άσχετος άνθρωπος για να μην πνιγούν άνθρωποι θα λάμβανα τα κατάλληλα μέτρα όπως και η κοινή λογική υπαγορεύει· το κλείσιμο 3-4 περασμάτων του ποταμού.

Δεν θα περίμενα να ξεσπάσει η καταιγίδα και να θέλει τουλάχιστον 20 λεπτά, όπως ισχυρίστηκαν, για να φτάσει η τροχαία και η πυροσβεστική ώστε να παράσχουν πλέον έρευνα και διάσωση και όχι κλείσιμο επικίνδυνων περασμάτων.
Κύριοι Ανευθυνοϋπεύθυνοι, αναλάβετε τις ευθύνες σας! Με την αδιαφορία σας, τις παραλήψεις σας, την ανικανότητά σας στείλατε ανθρώπους προς τον θάνατο.

Ευχαριστούμε την Ομοσπονδία εκπαιδευτικών Ελλάδος, τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Ρόδου για την συμπαράσταση, το ενδιαφέρον και την κάλυψη των εξόδων και της μεταφοράς της σορού, μέχρι το Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Σε αντίθεση με τον Δήμαρχο Ρόδου, τον Περιφερειάρχη-Αντιπεριφερειάρχη και άλλους μεγαλόσχημους που δεν είχαν ούτε το φιλότιμο να πάρουν ή να βάλουν εκ μέρους τους, τηλέφωνο για συλληπητήρια στην οικογένεια..
Ο θείος της δάσκάλας
Αναστασίας Κατσαρού
Λαζαρίδης Νικόλαος»