Χτυπάει το κεφάλι του ο 28χρονος Τζέιμς Χάουελς, ο οποίος θα ήταν... εκατομμυριούχος αν δεν είχε πετάξει τον σκληρό δίσκο του υπολογιστή του.

Όπως αποκάλυψε ο ίδιος πέταξε κατά λάθος τον σκληρό δίσκο που δεν χρησιμοποιούσε εδώ και χρόνια και μετά συνειδητοποίησε ότι περιείχε… 7.500 μπίτκοϊν, το "εικονικό" νόμισμα που θα τον έκανε πολυεκατομμυριούχο (!), αφού η αξία του σήμερα ξεπερνά τα 1.000 δολάρια!!!

Ο 28χρονος Τζέιμς Χάουελς εξηγεί ότι άρχισε να συλλέγει μπίτκοϊν το 2009, την εποχή που η αξία του ήταν μηδαμινή. ��ταμάτησε έναν χρόνο αργότερα, όταν χάλασε ο ηλεκτρονικός υπολογιστής του λόγω υπερθέρμανσης. Φρόντισε όμως να κρατήσει τον σκληρό δίσκο, τον φύλαξε σε ένα συρτάρι και μετά από λίγο ξέχασε την ύπαρξή του.

Όλα αυτά μέχρι που ο... αφηρημένος Χάουελς έμαθε πόσο αξίζει σήμερα το μπίτκοϊν, η αξία του οποίου ξεπέρασε την Τετάρτη, για πρώτη φορά, τα 1.000 δολάρια. Ήταν όμως πολύ αργά γιατί είχε πετάξει τον δίσκο κάνοντας ένα μεγάλο "ξεκαθάρισμα" στο σπίτι του "κάποια στιγμή μεταξύ Ιουνίου και Αυγούστου, κατά πάσα πιθανότητα τον Ιούλιο", όπως είπε ο ίδιος. Μαζί με το σκληρό δίσκο έχασε και 5,5 εκατομμύρια ευρώ.

Το χειρότερο για τον 28χρονο είναι ότι ξέρει πολύ καλά πού βρίσκεται ο θησαυρός του: σε ένα χώρο απόρριψης ηλεκτρονικών ειδών στο Νιούπορτ της Ουαλίας. Όμως το πρόβλημα είναι ότι ο χώρος αυτός έχει το μέγεθος ποδοσφαιρικού γηπέδου.

"Όταν τον είδα, η πρώτη μου σκέψη ήταν: τετέλεσται", εξήγησε μιλώντας στο BBC. "Ο διευθυντής επιβεβαίωσε τους χειρότερους φόβους μου όταν μου εξήγησε ότι τα απορρίμματα που έφτασαν εδώ πριν από τρεις με τέσσερις μήνες βρίσκονται πλέον σε βάθος 1-1,5 μέτρου κάτω από άλλα σκουπίδια", πρόσθεσε.

Η μοναδική του ελπίδα είναι η οργάνωση μιας έρευνας σε μεγάλη κλίμακα. "Το κάνουν, όταν αναζητούν αποδείξεις (σ.σ. για εγκλήματα). Όμως αναλαμβάνουν τη δουλειά αυτή 15-20 άνθρωποι, με ειδικές στολές, γερανούς και σκυλιά. Δεν έχω τα μέσα να χρηματοδοτήσω μια τέτοια επιχείρηση χωρίς να είμαι σίγουρος ότι στο τέλος θα πάρω πίσω τα λεφτά μου..." κατέληξε ο παρ ολίγον εκατομμυριούχος!!!