Τα Χριστούγεννα ��λησιάζουν και οι κάτοικοι στις «Λίμνες» επιμένουν σταθεροί στις επάλξεις, του αγώνα, οδεύοντας προς την τελική δικαίωση, περιμένοντας και την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων για τη λειτουργία της χωματερής στις 18 Δεκεμβρίου. Ένα μήνα λοιπόν πριν τις γιορτές και δηλώνουν πιστοί στο πνεύμα των Χριστουγέννων στολίζοντας το δικό τους Χριστουγεννιάτικο δέντρο, εμπνευσμένο από τον αγώνα που κάνουν.

skoupi2_c3ba3e2dd8fad243b71e71db511111fd.jpg
Τις τελευταίες δύο ημέρες οι κάτοικοι ξεκίνησαν στην είσοδο της χωματερής, τις ετοιμασίες για το στολισμό του Χριστουγεννιάτικου δέντρου. Ενός δέντρου, όπου τα στολίδια είναι σκουπίδια. Σακούλες με σκουπίδια, αλλά και άλλα στολίδια που μόνοι τους δημιουργούν από ότι αξιοποιήσιμο μπορεί να βρουν. Βάφουν πλαστικά πιάτα, φτιάχνουν με την φαντασία τους αντικείμενα που θα έχουν ένα συμβολισμό και μια αισθητική πάνω στο δέντρο ή καλύτερα στα δέντρα που ετοιμάζουν.

Όμως δεν είναι μόνο αυτά, ο συμβολισμός του αγώνα θα υπάρχει σε ένα γενικότερο «στολισμό» στην είσοδο της χωματερής. Έχουν μεταξύ άλλων ετοιμάσει σακούλες με σκουπίδια και μια κουτάλα κρεμασμένη έξω από αυτές, ενώ «εξέχουσα» θέση θα έχουν και για τους δημάρχους, που έχουν βρεθεί απέναντι στον αγώνα τους, έχοντας βάψει ήδη, μαύρα μικρά πλαστικά δοχεία ελαιολάδου, τα οποία και έχουν κρεμάσει σε δέντρα στην είσοδο της χωματερής πάντα.

Οι κάτοικοι δείχνουν να «διασκεδάζουν» τον αγώνα που κάνουν, την ώρα που παραμένουν εκεί στο κρύο να φυλάνε την είσοδο της χωματερής και να μην επιτρέπουν την είσοδο στα απορριμματοφόρα. Οι παραμονές των γιορτών θεωρείται βέβαιο ότι θα τους βρουν εκεί, αφού η εκδίκαση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων αναβλήθηκε για τις 18 Δεκεμβρίου. Αν δοθεί και νέα αναβολή, οι κάτοικοι δεν θα διστάσουν να παραμένουν εκεί και τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, μην εγκαταλείποντας ούτε αυτές τις άγιες και οικογενειακές ημέρες τις «επάλξεις».

skoupi3_df8aaf3ae563c2f3446f52624704bf0b.jpg

skoupi4_863d75cc29a332aff0c9bcf0ba3dadb3.jpg