Νέα στοιχεία για τη δράση της Χρυσής Αυγής έρχονται στο φως μέσα από τις καταθέσεις μαρτύρων στις δυο ανακρίτριες που ερευνούν την υπόθεση. Σε οργανωμένη επίθεση χρυσαυγητών αποδίδεται και η επίθεση σε βάρος μαθητή της Β Λυκείου ο οποίος ξυλοκοπήθηκε και δέχτηκε τραύμα με αιχμηρό αντικείμενο στο λαιμό. Μάλιστα η διευθύντρια του σ��ολείου λέει πως παραλίγο οι δράστες να κόψουν την καρωτίδα στο θύμα τους.

Σύμφωνα με την κατάθεση του πατέρα του μαθητή, ο γιος του δέχθηκε τριπλό χτύπημα με μαχαίρι από «χρυσαυγίτες», όπως λέει, επειδή έγραψε στο θρανίο συμμαθήτριάς του που διατηρούσε σχέση με υποστηρικτή της Χρυσής Αυγής «ΑΝΤΙΦΑ», υποστηρίζοντας ότι από τα μηνύματα που αντάλλασσαν ο δράστης, η κοπέλα του και άλλα πρόσωπα, φαίνεται ότι «η επίθεση είχε σχεδιαστεί μία εβδομάδα νωρίτερα».


Μερικά από τα μηνύματα που αντάλλαζαν η κοπέλα, η οποία είναι μαθήτρια στο ίδιο σχολείο με το θύμα και ο φερόμενος δράστης:

Α: Η δουλειά πρέπει να γίνει όσο πιο γρήγορα γίνεται
Β: Το ξέρω. Δεν αντέχω κι εγώ άλλο.
Α: Σε πειράζει αυτός καθόλου;
Β: Όχι απλώς είναι κακή αύρα.
Α: Ο Πο@στ#s είναι τυχερός
Β: Πάρα πολύ όμως
Α: Κάποτε δεν τα τη γλυτώσει
Β: Άντε να δούμε

«Το τραύμα στον λαιμό πλησίαζε την καρωτίδα»

Η διευθύντρια του σχολείου καταθέτει ότι ο μαθητής είχε ακατάσχετη αιμορραγία που την ανάγκασε, μετά από συνεννόηση με τον πατέρα του, να πάει το παιδί στο πιο κοντινό κέντρο υγείας προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

«Είδαμε έναν μαθητή μας της Β’ Λυκείου να έρχεται αιμόφυρτος πρoς το σχολείο... Όταν τον ρωτήσαμε ποιοι του επιτέθηκαν μας είπε «ξέρω ποιοι είναι, φόραγαν κουκούλα από το μπουφάν, αλλά δεν θέλω να σας πω». Τον είχαν κόψει στη μύτη, στη δεξιά κροταφική χώρα και αριστερά κάτω από το λαιμό του. Οι γιατροί είπαν ότι σχεδόν κόπηκε η μύτη του και το τραύμα στο λαιμό πλησίαζε την καρωτί��α, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή του. Το πρόσωπο που μου κατονόμασαν ως δράστη τον είχαν δει άλλοι μαθητές να περιμένει μια μαθήτρια έξω από το σχολείο. Μου είπαν ότι είναι χρυσαυγίτης και ότι της έλεγαν «τι θέλεις με αυτό το φασίστα;». Πιθανώς αυτά να μεταφέρθηκαν στο συγκεκριμένο πρόσωπο» ανέφερε.

Οι δυο ανακρίτριες έχουν στα χέρια τους και μια σειρά από άλλες καταθέσεις βουλευτών και παραγόντων της τοπικής αυτοδιοίκησης που αναφέρονται στη δράση της Χρυσής Αυγής.