Πρώτη ανάρτηση: 28/11/2013 19:19

Το "φως" στο αδιέξοδο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που άρχισε να φαίνεται την Τετάρτη μετά και τις τελευταίες συναντήσεις το υπουργού Παιδείας με τους πρυτάνεις και τους διοικητικούς υπάλληλους έσβησε απότομα το μεσημέρι. Εκτός από τους διοικητικούς υπαλλήλους του ΕΜΠ νέες απεργίες αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν Παρασκευή, Δευτέρα και Τρίτη και οι διοικητικοί υπάλληλοι του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου.

Αυτό σημαίνει ότι εάν δεν ανοίξουν τα δύο Ιδρύματα την ερχόμενη εβδομάδα, το εξάμηνο θα χαθεί οριστικά.

Αρβανιτόπουλος: Παρανόμως κλειστό το ΕΚΠΑ από μια μικρή μειοψηφία

«Το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο παραμένει παρανομως κλειστό από μια μικρή μειοψηφία» δήλωσε ο υπουργός Παιδείας, μετά τις νέες αποφάσεις των διοικητικών υπαλληλών για συνέχιση της απεργίας τους.

Πρόσθεσε πως διάλογος με το ΕΚΠΑ κλειστό δεν γίνεται και διεμήνυσε πως η πολιτεία ούτε συναλλάσσεται ούτε εκβιάζεται.

Πάντως, κύκλοι του υπουργείου αναφέρουν, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι δεν θα επέμβει η αστυνομία στους χώρους των πανεπιστημίων, αλλά πρέπει η Δικαιοσύνη να αναλάβει τις ευθύνες της αφού εκκρεμούν τέσσερις δικαστικές αποφάσεις και τρεις κατεπείγουσες εισαγγελικές έρευνες. Όπως υποστηρίζουν μόνο η σιωπηρή πλειοψηφία μπορεί να ανατρέψει την κατάσταση.

Έκανε "φτερά" η κάλπη

Στο Καποδιστριακό η κάλπη που είχαν αποφασίσει να στήσουν έκανε «φτερά». Η απεργιακή επιτροπή των υπαλλήλων κατήγγειλε τον σύλλογο της πως τα ψηφοδέλτια έγραφαν μόνο ναι η όχι στην συνέχιση της απεργίας. Μπήκαν στη μέση και οι φοιτητές συμπαραστάτες των απεργών και μέσα σε μισή ώρα με την ανάταση των χεριών η πλειοψηφία είπε «ναι» στην απεργία. Η διαμάχη μεταξύ τους συνεχίστηκε στον προαύλιο χώρο.

Από την ένταση μια γυναίκα λιποθύμησε και της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από άνδρες του ΕΚΑΒ .

Στο μεταξύ, στο κόκκινο συνεχίζει να είναι και η αγωνία χιλιάδων φοιτητών και των οικογενειών τους που ήλπιζαν ότι τα πράγματα πήγαιναν σε εκτόνωση καθώς δεν ξέρουν τι θα γίνει με το εξάμηνο.

Κάντε κλικ και δείτε το ρεπορτάζ του Star...